Home

VESTI

Oskar za muziku učesnicima Nisvilla

No Comments Latest

Oskar za muziku učesnicima NisvillaJoš jedna potvrda izuzetno visokog rejtinga Brussell jazz orchestra koji će nastupitu na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu je i “Oskar” za muziku koji je snimio ovaj big bend.
 

Film “The Artist” francuskog reditelja Michela Hazanaviciusa, koji je imao devet nominacija, na dodeli nagrada Američke filmske akademije u Los Anđelesu 26. februara, dobio je pet “Oskara”.

 

I to u većini najvažnijih kategorija: najbolji film, režija, glavna muška uloga (Jean Dujardin), kostim i originalna muzika koju je napisao Ludovic Bource a izveli je Brussels Jazz Orchestra i Briselska filharmonija.

 

Ovaj film je inače pobrao skoro sve glavne nagrade na najprestižnijim evropskim filmskim festivalima, pre desetak dana je dobio i špansku nagradu “Goja” za najbolji evropski film, a sredinom januara  tri “Zlatna Globusa”: najbolja komedija – mjuzikl,  najbolji glumac i najbolja originalna muzika. Iako je “Umetnik”, inače nemi film u kojem samim tim muzika ima veoma važnu ulogu,  sniman u USA (Los Angeles) – kompletan soundtrack je sniman aprila prošle godine u Belgiji (čuveni “Studio 4 at Flagey and the Bijloke” u Gentu).

 

 

 Oskar za muziku učesnicima Nisvilla

Oskar za muziku učesnicima Nisvilla

 

 

Podsećamo da će Brussell Jazz Orchestra 17. avgusta na Nišvilu zajedno sa dvoje vrhunskih vokala Mariom Joao i Davidom Linxom izvesti program “A Different  Porgy, Another Bess” sastavljen od kompozicija iz čuvene opere Džordža Geršvina “Porgi i Bess”. Istoimeni album pojaviće se marta na etiketi “Naive”.