Home

VESTI

Oasis najpopularniji britanski bend

No Comments Latest

Dve ploče sastava „Oasis“ našle su se na vrhu liste najboljih muzičkih izdanja snimljenih u Velikoj Britaniji.

Debi ploča sastava iz Mančestera „Definately Maybe“ našla se na prvom, dok je izdanje „What's The Story Morning Glory“ zauzelo drugo mesti na listi najboljih britanskih albuma koju su sačinili magazin „Q“ i „HMV“.

Među 25 izabranih albuma nalaze se čak još dva izdanja sastava „Oasis“, albumi „Don’t Believe The Truth” i “Be Here Now”.

“Nema sumnje da su glasovi pokazali da je bend “Oasis” najvoljeni bend u Velikoj Britaniji. Glasanje je pokazalo da publika misli da članovi sastava “Oasis” predstavljaju jedan od klasičnih grupa koje je Britanija iznedrila”, izjavio je urednik časopisa “Q” Pol Ris.

Na listi najboljih albuma našli su se albumi “OK Computer” sastava “Radiohead” na trećem mestu, “Revolver” i “Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band” benda „The Beatles“ zauzeli su peto i šesto mesto.

Na sedmom mestu je ploča “London Calling” pank grupe "Clash", a među prvih deset su i “Dark Side of the Moon” rok veterana, benda Pink Floyd i “Ubran Hymns” grupe "Verve".

Od novijih muzičkih sastava svoje mesto na listi zauzeli su „Arctic Monkeys“, „Keane“ i Ejmi Vajnhaus, kao jedina žena na listi sa svojim albumom "Back To Black".

Kako navodi magazine “Q”, članovi sastava "oasis" dobili su trostruko više glasova od bilo kog drugog izvođača, što ih čini ubedljivo najpopularnijim britanskim bendom.

 

 

Izvor B92.net  www.b92.net