Home

VESTI

Novi album Psihomodo Pop-a

No Comments Latest

Novi album Psihomodo Pop

Zagrebačka pop-pank grupa Psihomodo Pop objavila je novi, osmi studijski album “Jeee! Jeee! Jeee!”, a predstaviće ga 14. avgusta i na beogradskom Beer Festu, nakon nastupa na Hvaru i u Sloveniji.

 

Album sadrži 12 pesama, od kojih je deset napisao frontmen grupe Davor Gobac, dok su ostale obrade starih hitova – naslovna pesma “Jeee! Jeee! Jeee!” je obrada pesme “Yeah! Yeah! Yeah!” pank rok legendi The Vibrators, a “Požar” pesme “About A Fire” Nancy Sinatra.

 

Osim već uspešnog singla “Domovine sin”, kao potencijalni hitovi na novom albumu Psihomodo Popa, u izdanju Croatia records, izdvajaju se i “Totalno Sam Lud”, “Jurim, Jurim” i “Stabilno”.

Na naslovnoj strani albuma, prvog posle četiri godine, nalazi se ctrež – kadar skinut iz kultnog, prvog kolor filma “Čarobnjak iz Oza”,. koji je nacrtao ilustrator i strip crtač Igor Kordej.

 

Među gostima na novom albumu je i gudački kvartet Gracioso u pesmi “Tužni klaun”, za koju je gudačke linije i aranžman napisao poznati kniževnik i veliki prijatelj benda Davor Slamnig.

 

Album je snimljen tokom 2008. u novom studiju Psihomodo Popa “Hram Mudrosti”, a producentski posao su odradili basist grupe Šparka i Branimir Tomljenović Brane.

 

Novi album Psihomodo Pop

 

Na albumu se nalaze kao bonus, dva video spota i to za pesmu "Domovine Sin", koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo, i "Totalno Sam Lud", u režiji Pjera Žardina.

 

Psihomodo Pop čine, osim Gopca, i bubnjar Tigran Kalebota, basista Smiljan Paradiš Šparka, gitarista Vlatko Čavar Brada i klavijaturista, saksofonista i udaraljkaš Jurij Novoselić Kuzma.

 

Psihomodo Pop, nastao 1983. godine, bio je jedan od najpopularnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije, zahvaljujući hitovima kao što su "Ja volim samo sebe" i "Ramona".

 

Bend je nastao nakon raspada pank rok grupe Klinska Pomora, u kojoj je bio Gobac, koji se pridružio postavi andergraund benda Neron, koji je nakon njegovog dolaska promenio ime u Psihomodo Pop.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=fzcM_h7PRfs|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Izvor:

SEEcult.org