Home

VESTI

Novi album benda ZAA!

No Comments Latest

Novi album benda ZAA!Jedinstvena muzička pojava u regionu, kruševački bend ZAA, objavio je elektronsko izdanje svog trećeg studijskog albuma pod nazivom What About. Jedanaest pesama, koje donose prepoznatljivu ZAA energiju, ali i prikazuju bend u novom ruhu, sa nešto tvrđim zvukom, publika može da presluša na Deezer platformi, a izdanje albuma omogućila je izdavačka kuća Lampshade Media.
  
Pored četiri ranije objavljena singla: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, album donosi i sedam potpuno novih pesama. What About je korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock ‘n’ roll zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane.
  

U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

 

“Album What About pokazuje koliko smo se dobro upoznali i sjedinili svirajući zajedno. To što ne živimo u istom gradu je ograničilo naša viđanja na probama jednom mesečno na par dana. Na svakom setu proba je nastajala najmanje po jedna pesma. Mi u šali volimo da kažemo da je ovaj album kao mesečni presek emotivnog stanja svakog člana benda  u 2013”, rekao je Ivan Đokić, gitarista benda ZAA.

What About je snimljen u periodu od januara do marta 2014. godine u studijima Sweepunk i Byrd u Kruševcu. Snimatelj i producent je Zorana Vasić, klavijaturista benda. Pored članova benda u snimanju albuma su učestvovali i Tamara  Ristić, vokal (’99 Hope, Time, What About), Manolo Slaughterspin, scratch (Time), Andrija Petrović, trombon (What About). Dizajn omota potpisuje Aleksandra Nasković.

Sanja Vučić, vokal benda, izrazila je veliko zadovoljstvo povodom izlaska novog albuma: “Tokom dužeg rada na novom materijalu, trudili smo se da ukomponujemo energiju i emociju svakog člana benda uz ozbiljniji zvuk i produkciju. Želimo da se zahvalimo svim ljudima koji su učestvovali u radu na albumu i svim pozitivnim ljudima koji su već šest godina ZAA”.

ZAA će album What About promovisati kroz brojne koncertne aktivnosti. Jedanaestog oktobra nastupaju u Novom Sadu, u Pabu Boomerang, 17. su u klubu Pojilo u Lazarevcu, a 24. oktobra u Castra Caffe Bar-u u Banja Luci. ZAA će gostovati na koncertu S.A.R.S-a u Zagrebu 25. oktobra (Velika dvorana Doma sportova). Prvi koncert u novembru će održati u Nišu (21.11, klub Feedback), a zatim slede nastupi 22. novembra u klubu Gruv, u Leskovcu i 6. decembra u Srpskiom pub-u, u Čačku. U pripremi je i beogradska koncertna promocija albuma, kao i brojni nastupi širom zemlje i regiona.

Album What Abot, koji je debitovao kao 7. na Deezer listi albuma, može se preslušati na linku.

 

 

 Novi album benda ZAA!

Novi album benda ZAA!

 

 

O bendu ZAA

Bend koji čine: Sanja Vučić – vokal, Jovan Blagojević – saksofon/blok-flauta, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, publika i kritika prepoznaju kao svojevrsnu koncertnu atrakciju. Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj.

Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.

Bend je nastupao na brojnim festivalima u Srbiji, poput Exit-a, Supernatural-a, Arsenal fest-a, Nišville-a, Love fest-a, Osveženje fest-a, Reggae Serbia fest-a, a među brojnim natupima u regionu izdvajaju se: Pung art i Overjam festivali u Sloveniji, Lake fest u Nikšiću, Duka fest u Banjaluci, NGOM festival u Prizrenu, Festival uličnih svirača i Koncert godine u Novom Sadu.

ZAA su pored albuma What About objavili još dva studijska albuma: ZAA (2010) i Good Things (2011), kao i dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012).

Pratite ZAA na:
Web: www.zaa.rs
FB: www.facebook.com/zaafbpage  
YouTube: www.bit.ly/1CDXOAC