Home

VESTI

Nouvelle Vague uživo na Radiju B92

No Comments Latest

Nouvelle Vague uživo na Radiju B92

U nedelju, 13. decembra od 22.00, Radio B92 će direktno prenositi koncert francuskog sastava Nouvelle Vague iz bioskopa Odeon.

Grupa Nouvelle Vague će održati u Beogradu koncerte, 12. i 13. decembra, a s obzirom na to da su karte za prvi koncert, rasprodate u rekordnom roku kao da i je za drugi koncert ostao neznatan broj, i činjenice da je grupa u Srbiji izuzetno popularna, organizatori koncerta i B92 su iskoristioli priliku da onima koji možda nažalost neće moći da prisustvuju, omoguće da muziku ovog francuskog sastava slušaju u direktnom radio prenosu

Nouvelle Vague, je francuska grupa koja je pravu eksploziju popularnosti doživela sa bossa nova obradama punk i new wave klasika. Ove godine se vratila na scenu sa njihovim trećim albumom “3”. 

 

Nouvelle Vague uživo na Radiju B92

 
Predvođeni producentom i aranžerom Marcom Collinom i Olivier Libauxom njihova prva dva albuma, "Nouvelle Vague" (2004) i “Bande Part” (2006) prodali su se u više od pola miliona primeraka.

Na novom albumu se mogu čuti i Martin Gore iz Depeche Mode kako peva “Master and Servant” sa Melanie Pain, zatim Ian McCulloch iz Echo And The Bunnymen u duetu sa Melanie u pesmi “All my Colours “, kao i Marina Celeste u izvođenju “Our Lips Are Sealed” sa Terry Hallom i na kraju “Parade” grupe Magazine koju izvode Barry Adamson i Miranda iz Nouvelle Vague.

Na trećem albumu, pesme su inspirisane američkom country muzikom i bluegrassom, ali su se na njemu Nouvelle Vague ovoga puta pozabavili i pesmama Talking Heads “Road to Nowhere” ,”Heaven” grupe Psychedlic Furs, “Metal” Gary Numana, “God Save The Queen” Sex Pistols, “Say Hello Wave Goodbye” grupe Soft Cell i “So Lonely” od The Police.

Slušaoci koji 13. decembra u 22.00 budu slušali B92, moći će u direktnom prenosu da provere da li Nouvelle Vague, po mišljenju mnogih, zaslužuju epitet “najvoljenijeg francuskog orkestra” u Srbiji i zbog čega savremeni muzički hitovi u njihovim aranžmanima zvuče tako “francuski zavodljivo i šarmantno”.

 

 

{xtypo_rounded1}Potsećamo vas da Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima deli ulaznice za ovaj koncert. Delimo Vam 2×2 ulaznice za 13. decembar. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Nouvelle Vague"{/xtypo_rounded1}