Home

VESTI

Nezni Dalibor sutra u klubu “Izba”(NS)

No Comments Latest

 Grupa Nežni Dalibor sutra, 26. decembra sa početkom u 22h održati koncert u novosadskom klubu "Izba". Klub "Izba" je odlučio da cena ulaznice sa konzumacijom bude 200 dinara.

27. decembra Nežni Dalibor će zajedno sa bendovima Petrol i Repetitor nastupiti u Sremskoj Mitrovici, u klubu "Rupa".

 

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju. Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, PeÄ‘a i Milica. Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend.

 

 Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji Jutro će promeniti sve? (PGP RTS) sa hit-singlom Značajan dogaÄ‘aj. Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, u okviru serijala koncerata Scena Uživo!, održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja.

Gotovo 400 ljudi se moglo uveriti da pop muzika na maternjem jeziku i dalje ima smisla, ali i da su na pomolu tektonske promene na domaćoj muzičkoj sceni.

Grupi se u meÄ‘uvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008).

Album Sredstva i veštine snimljen je u studiju producentske kuće Digimedia u periodu od marta do jula ove godine i sadrži 14 numera. Producent izdanja je Boris Mladenović (član grupa: Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).