Home

VESTI

Najbolji regionalni zanatski pivari u Štabu

No Comments Latest

Najbolji regionalni zanatski pivari u ŠtabuCraft beer = zanatsko pivo. Ovaj pojam predstavlja jedan od trenutno najpopularnijih izraza u sferi alkoholnih pića. Visokokvalitetna piva konačno u svetu, ali i Srbiji i regionu, dobijaju svoje mesto u grupi ekskluzivnih proizvoda.
   
Proizvedeno na tradicionalan način uz pomoć vrhunskih pivarskih sirovina, zanatsko pivo po kvalitetu i estetici ukusa nemerljivo odskače od onog proizvedenog u hiper produkciji industrijskih pogona.
     

Čitava revolucija zanatskog pivarstva započela je pre nekoliko decenija, kada se nekoliko pionira u Sjedinjenim američkim državama odvažilo da krene sa proizvodnjom piva u kojima se zaista oseća uticaj hmelja, kao glavnog pivskog začina. Uporedo se velikom brzinom razvijalo i kućno pivarstvo, pa su ova dva fenomena paralelno rasla do današnjih razmera.

Ta epidemija zadesila se  je i region brdovitog Balkana. Upravo zbog toga, grupa pasioniranih ljubitelja sladno-hmeljnog napitka odlučila je da je ovo pravi momenat da i srpska prestonica dobije Regionalni Festival Zanatskog Piva.

Trećeg vikenda juna, od 19. do 21., u jednom od najzanimljivijih gradskih prostora, Galeriji Štab (Crnogorska 10), okupiće se najbolji regionalni zanatski pivari i predstaviti svoja piva i svoju misiju. Pored domaćih, posetioci će moći da probaju i piva iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bugarske.

S obziorm na jako ukusnu simbiozu zanatskih piva i vrhunskih burgera, koja je prosto neizostavna širom sveta, i na ovom događaju biće predstavljene i zanatlije iz ove sfere. Ekipa beogradskog Burger House-a otkriće posetiocima zašto njihovi burgeri tako dobro idu uz zanatsko pivo.

 

 

 Najbolji regionalni zanatski pivari u Štabu

Najbolji regionalni zanatski pivari u Štabu

 

 

Pored ića i pića, organizatori su za posetioci pripremili i zanimljive razgovore pivara koji će pričati svoje pivske priče i otkriti zašto su se upustili u ovu misiju. Takođe, svaka karta će ujedno biti anketni listić u izboru najboljeg piva festivala, ali i kupon u pivskoj lutriji, koja će najsrećnijem dobitniku doneti pivski paket.

Cena dnevne karte jeste 250 dinara, uz koju svaki posetioc na ulazu dobija i pivski suvenir. Karte se mogu kupiti u Miners Pub-u i Pivopija Beer Shop-u.

Više detalja o satnici i izlagačima možete pronaći na www.rfzp.net.

Dobrodošli i živeli!