Home

VESTI

Multientička atrakcija predgrupa Partibrejkersima

No Comments Latest

Multientička atrakcija predgrupa PartibrejkersimaAlternativni dvojac Multietnička atrakcija biće predgrupa na koncertu legendarnih Partibrejkersa, koji 3. marta u beogradskoj Hali sportova proslavljaju 30 godina postojanja, uz podršku Jelen piva. Za bubnjara i pevača Osmana Ahmeda i basistu Demira Ahmetovića "nastup ispred Partibrejkersa je stvarno velika čast".

 

"Sigurno možemo da pružimo energetski, vizuelni i naravno muzički doprinos, i da na najbolji način zagrejemo atmosferu pred koncert Partibrejkersa i proslavu njihovih jubilarnih 30 godina, a da poverenje koje su nam lično ukazali ispunimo kako valja i naravno sa uživanjem", ističe Ahmed.

 

Multietnička atrakcija je bila "Najbolji novi bend 2008." u izboru kritičara internet časopisa Popboks, osvaja prvo mesto na "Art & Music" festivalu neafirmisanih izvođača u Puli 2009. godine, a prvi album "Multietnička atrakcija" (2010), sa koga se izdvaja spot "Minijaturna građevina", pojavljuje se na CD-u u okviru uticajne edicije "Nova srpska scena".

O značaju Partibrejkersa za Multietničku atrakciju, Ahmed kaže: "Naravno da su, uz još neke bendove, Partibrejkersi zaslužni za naše muzičko odrastanje i kreiranje nekih smernica i našeg samog muzičkog ukusa, koji danas svesno iznosimo u nekom našem obliku i želimo da ga na što bolji način prezentujemo".

 

 

 Multientička atrakcija predgrupa Partibrejkersima

Multietnička atrakcija

 

 
"Naravno da su, uz još neke bendove, Partibrejkersi zaslužni za naše muzičko odrastanje i kreiranje nekih smernica i našeg samog muzičkog ukusa, koji danas svesno iznosimo u nekom našem obliku i želimo da ga na što bolji način prezentujemo".

Nastupi dvojca iz Beograda, koji svoj izraz opisuje kao "progresivni rokenrol", uvek su drugačiji, nose neki svoj pečat podstaknut emocijom koja vlada i provlači se  u tom trenutku, a izuzetak neće biti ni Hala sportova 3. marta.

"Ovaj događaj nas je inspirisao da damo sve od sebe. Tako da očekujemo vrlo živ, energičan i pre svega muzički zabavan nastup Atrakcije. Poverenje koje su nam ukazali Partibrejkers daje nam jednu veliku potvrdu nekog našeg zalaganja, pa tako i taj nastup sigurno će nam dati novu energiju za dalji rad i još čvršću veru u ideju koju želimo da izguramo do kraja i dostignemo željeni cilj", kaže Ahmed.

 

 

 Multientička atrakcija predgrupa Partibrejkersima

Multietnička atrakcija

 

 

Uporedo sa koncertnim aktivnostima Multietnička atrakcija radi na drugom albumu, koji se privodi kraju i trebalo bi da se pojavi do leta 2012. godine.

"Koliko će biti blizak prvencu? Hoće što se tiče energije  i nekog našeg sada već prepoznatljivog zvuka uz poigravanje i eksperimentisanje raznim muzičkim formama,a u svemu tome nesebično će nam pomoći i neki gosti koji će sve to učiniti zanimljivijim tako da verujem da ćemo otići bar mali korak dalje u usavršavanju našeg muzičkog stvaralaštva".