Home

VESTI

MTV Push 2013: 11 izvođača koji su obeležili ovu godinu

No Comments Latest

MTV Push 2013: 11 izvođača koji su obeležili ovu godinuDecembar je mesec kad se sumiraju utisci iz godine na izmaku. Zato će umesto jednog izvođača MTV Push ovog meseca činiti jedanaest mladih umetnika kojima je MTV pružio podršku i koje je promovisao tokom ove godine kroz MTV Push inicijativu.
  
Rock bend Imagine Dragons bili su MTV Push za januar i stigli su pravo iz Las Vegasa uz dinamične zvuke himnične pesme „It’s Time“.

   

U februaru se MTV gledaocima predstavio vispreni umetnik poreklom iz Harlema A$AP Rocky, koji je krajem prošle godine objavio iščekivani debi album ”Live Love A$AP”, pokazavši da sva buka koja se oko njega digla jeste opravdana. A činjenica da mu je MTV ukazao poverenje da bude glavni umetnik meseca, još jedan je dokaz uspeha mladog hiphopera. U martu, ali i tokom cele ove godine, aktuelan je bio hit „Pompeii“ britanskog kvarteta Bastille koji su doneli nalet svežeg elekto-pop zvuka.

 

April je bio rezervisan za šesnaestogodišnjeg pop pevača Austina Mahonea, koji je tada sa samo tri singla uspeo da stvori armiju fanova koji sebe nazaivaju „Mahomies“ i osvoji simpatije i profesionalnu podršku iskusnijih kolega. Tako se MTV publici predstavio sa pesmom “Say You’re Just a Friend” na kojem je udružio snage sa slavnim Flo Ridom i dobio priliku da se predstavi publici širom sveta kao MTV Push Artist. U maju ste đuskali uz Bridgit Mendler i „Hurricane“, zvezdu kanala Disney, koja poput njenih koleginica Britney, Christine, Miley, Selene, Demi i drugih, pored dara za glumu, poseduje i izuzetan dar za pevanje. 

 

U junu se kao Push Artist predstavio plavokosi britanski pevač Tom Odel sa emotivnom baladom „Another Love“, a sledećeg meseca je izbor pao na mladu hip-hoperku iz Australije Iggy Azaleau, koja ja zamenila uspešnu manekensku karijeru muzičkom. Iggy je osim izgledom, pažnju skrenula na sebe rimama kojima veoma spretno barata, a u to ste se uverili tokom vrelog jula. Onda je stigao avgust i došao je red na švedski duo Icona Pop. Ove neodoljive devojke vlasnice su himne 2013. godine „I Love It“, ali je ovaj electro dvojac pokazao da ima još hitova u rukavu, kao što je singl „Girlfriend,“ kojim su se predstavlile kao avgustovski MTV Push. U septembru su mega popularni Twenty One Pilots doneli dobar provod sa pesmom „Holding On To You“ i zanimljivim crno-belim spotom koji je prati.

 

 

 MTV Push 2013: 11 izvođača koji su obeležili ovu godinu

MTV Push 2013: 11 izvođača koji su obeležili ovu godinu

 

 

Onda je došlo vreme za Lorde sa Novog Zelanda, „It“ devojku o kojoj se trenutno najviše priča i to isključivo zbog njenih pesama i rekorda koje obara, a svega joj je 16 godina. Lorde je pored oktobra na MTV kanalu obeležila i sve svetske top liste. A posle ultra talentovane pevačice, MTV Push je bio postao još jedna od najatraktivnijih muzičkih pojava današnjice – John Newman sa hitom „Cheating“.

 

Sasvim je jasno zašto je baš on izabran da zatvori 2013. godinu, ali nije na odmet da podsetimo da pored velikog talenta, John sam piše svoje pesme, komponuje ih i producira, piše scenarije za svoje spotove i dizajnira sopstvenu odeću…

Sjajna muzička godina uz fantastične izvođače koji su bili izabrani za MTV Push artiste i sve njih ćete imati priliku ponovo da gledate tokom decembra!