Home

VESTI

Mikser Urban Bundle – Konkurs za Gradska okupljališta

No Comments Latest

Mikser Urban Bundle - Konkurs za Gradska okupljalištaUčesnici konkursa treba da osimisle prototip jednog Gradskog okupljališta koje će biti postavljeno u Savamali u Beogradu.  Gradsko okupljalište je privremena instalacija u javnom prostoru koja obezbeđuje uslove za okupljanje, dogovaranje, saradnju i učestvovanje građana u procesima stvaranja i održavanja društvenog i gradskog okruženja.

Ovaj konkurs nastao je kao potreba da se radi na drugačiji način nego što je to bilo do sada, sve u cilju stvaranja empatije, saosećajnosti i solidarnosti u društvu. To je evolutivni proces koji uključuje sve – javnu administraciju, građanska udruženja, privatne preduzetnike i profesionalce.

 

Gradsko okupljalište se razvija u središtu problematičnih gradskih teritorija, prilagođavanjem prostornih mogućnosti, promenama sadržaja i nadogradnjom koji obezbeđuju prostore za društvenu razmenu i saradnju. Novi prostori koji neće služiti samo za ukrašavanje grada, već će podsticati okupljanje i saradnju građana.
 
Zadatak učesnika je da osmišljen prototip Gradskog okupljališta, konstruisanog kao montažno-demontažni perfabrikovani sistem u kome se kombinuju razni jeftini materijali, naprave tako da elementi budu tako da su laki za transport i montažu i otporni na nedaće. Mogu se rasklopiti i sklopiti za manje od jednog dana i mogu se koristiti na mnogim mestima, mnogo puta.
 
Konkurs je otvoren od 23. februara do 5. aprila 2012.

 

 

 Mikser Urban Bundle - Konkurs za Gradska okupljališta

Mikser Urban Bundle – Konkurs za Gradska okupljališta

 

 

Učesnici mogu da se prijave i registruju popunjavanjem URBAN BUNDLE formulara na sajtu konkursi.mikser.rs/prijava do 5. aprila 2012.
 
Rezultati konkursa biće objavljeni do 15. aprila a projekat koji bude najizvodljiviji i najbolji biće realizovan i predat javnosti za vreme Mikser Festivala, od 25. maja do 2. juna 2012.
 
Pitanja slati na office@mikser.rs sa naznakom: URBAN BUNDLE