Home

VESTI

Mikser Festival na CNN-u!

No Comments Latest

Mikser festival 2011CNN je snimio reportažu o Mikser festivalu pod naslovom "Art and politics clash in Belgrade" koja je na ovoj najpoznatijoj globalnoj TV mreži prikazana 03.juna, u udarnom terminu.

Bili smo prisutni u prostoru Visual Art zone kada je menadžer Miksera Milan Nešković davao izjavu za CNN ispred video rada Marine Abramović.

 

Istog dana kada je CNN ekipa snimala reportažu o Mikseru, u Beogradu su održane demonstracije protiv hapšenja Ratka Mladića. Dva različita lica Beograda u jednom danu bila su inspiracija za najveću globalnu TV mrežu da s jedne strane prikaže erupciju kreativnosti i pozitivne energije pored Dunava, a s druge strane da pokaže i ono drugo lice Srbije, koje se protivi izručenju najvećeg ratnog zločinca s ovih prostora. 

 

 

Reportaža o Mikseru na CNN-u!

 Reportaža o Mikseru na CNN-u!

 

Možda bi se ovakva reportaža mogla shvatiti kao brkanje baba i žaba, da se zaista tog dana u Beogradu nisu susretala ta dva različita sveta, ona "dva različita lica Srbije i grada" o kojima se toliko govori, i od čega nam je svima više muka.

Ali jedna ovakva reportaža koja skreće pažnju na pozitivna događanja u našem gradu svakako je značajna, ne za sam festival Mikser koliko za sve nas zajedno, jer smo konačno bili u prilici da vidimo i neku pozitivnu sliku o nama.

 

Reportažu možete pogledati u celosti na ovom linku !

 

 

 

Izvor:

Designed.rs