Home

VESTI

Michael Cohl preti otkazom!?

No Comments Latest

Iako su internet mediji preneli informaciju da se pregovara o kupovini prava na Exit festival, najveća koncertna agencija na svetu Live Nation je zaista u krizi, prenosi Wall Street Journal.

Zbog strateških neslaganja u rukovodstvu kompanije Live Nation, ovaj gigant koncertne industrije pretrpeo je značajan pad akcija na berzi.

Problemi sa kojima se Live Nation suočava vezani su za ugovore prema kojima kompanija muzičarima poput U2 i Madonne unapred daje visoke iznose, u zamenu za učešće u prihodu od gotovo svih njihovih poduhvata, izveštava Wall Street Journal.

Prvi čovek Live Nationa Michael Cohl želi da potpiše još takvih ugovora, dok izvršni direktor Michael Rapino smatra da bi trebalo zauzdati ovaj trend.

Upravni odbor kompanije naložio je Cohlu i menadžmentu da u kratkom roku razreše neslaganja, što uključuje veliku verovatnoću da se Cohl već sledeće nedelje povuče sa rukovodeće pozicije.

 

Ovi problemi – i veliki publicitet koji su dobili – izazvali su jučerašnji pad akcija kompanije na njujorškoj berzi za 9 procenata.

Ukoliko Cohl zaista napusti Live Nation, to bi kompaniji moglo doneti ozbiljne probleme, jer je ovaj iskusni biznismen u dobrim odnosima sa nekolicinom veoma značajnih izvođača, uključujući Rolling Stonese i U2, piše New York Times.

 

 

Više info na sajtu WSJ-a

http://online.wsj.com/article/SB121399530093392841.html?mod=hpp_us_whats_news