Home

VESTI

Massive Attack: Psyche Video

No Comments Latest

Massive Attack: Psyche VideoMassive Attack su objavili novi spot za pesmu „Psyche“, treći po redu sa njihovog aktuelnog albuma „Heligoland“.

 

Bristolski umetnici iznenadili su fanove sa neobičnim video radom koji kritika već proglašava svojevrsnim nastavkom spota za kultni hit „Teardrop“ iz 1998. godine.

 

Massive Attack će za tačno mesec dana po prvi put u istoriji nastupiti u Beogradu 25. juna u Beogradskoj areni.

 

Novi spot rodonačelnika trip-hopa prikazuje devojčicu koja noću luta ulicama tipičnog britanskog predgrađa u izmaštanoj igri sa arhetipski prikazanim duhovima od čaršava. Reditelj spota Džon Dauner prati estetiku ove pulsirajuće elegije, dok igra sa duhovima doživljava dramaturški preokret na kraju.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=yftOy8kz7aE|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Massive Attack: Psyche Video

 

Ono što primećuju recezenti američkih magazina, koji su zahvaljujući vremenskoj razlici prvi imali priliku da ocene novi video rad, jeste ista sinhronizacija usana kao u spotu „Teardrop“ 12 godina ranije. Po mišljenju američkog kritičara Majkla Šefilda nesumnjiva je veza ova dva spota koje spaja isto sinhronizovano pevanje bebe iz prethodnika i devojčice iz aktuelnog nastavka koja po godinama odgovara dvanaestogodišnjem razmaku između dva dela. Aktuelnu pesmu „Psyche“ na poslednjem albumu britanskog benda otpevala je upravo Martina Topley-Bird koja danas na koncertima peva „Teardrop“ umesto Elisabeth Fraiser, sjajne pevačice sastava Cocteau Twins, poznate i po izrazito uspešnoj saradnji sa Massive Attack na albumu „Mezzanine“.

Prvi spot i singl sa novog „Heligoland“ albuma bio je vizuelno upečatljivi „Splitting the Atom“ u režiji Eduarda Salijea, koji se nedavno istakao sa svojom „film-noir“ estetikom i u poslednjem spotu sastava AIR.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=RbZPyWI0Wds|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Massive Attack: Psyche Video

 

Početkom godine usledio je singl „Paradise Circus“ i šokantni spot u režiji Tobija Daja koji je ubrzo postao predmet pisanja tabloida zbog bivše porno glumice Džordžine Spelvin koja se u njemu ispoveda u maniru dokumentarnog filma. Sa novog albuma „Heligoland“ očekuje se još nesvakidašnjih vizuelnih iskustava od kojih se neka već mogu pronaći i na zvaničnom sajtu benda MassiveAttack.com.
 
Po nepodeljenom mišljenju kritike, aktuelni album i turneja „Heligoland“ u okviru koje Massive Attack dolaze u Beograd, predstavljaju bristolske umetnike na vrhuncu dvadesetogodišnje karijere.

Ulaznice za Massive Attack prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Kard servisa, Bilet servisa i Gigstiksa po cenama od 2190 za parter i 2690 dinara za tribine.

 

 

 

Više informacija na:

www.exitfest.org