Home

VESTI

Luke Black predstavlja novi singl

No Comments Latest

Luke Black predstavlja novi singlLuke Black objavio novi singl “Walpurgis Night” uz premijeru spota na svom VEVO kanalu!
  
Nakon nastupa u berlinskim klubovima Berghain i IPA, srpski pop muzičar predstavlja potpuno novi singl “Walpurgis Night”, kao i prateći video spot!
  

    

Krajem marta Luke Black je nastupio u legendarnom berlinskom klubu Berghain koji je bio idealno mesto da  predstavi svoj novi materijal. Odmah po povratku iz Berlina snimio je i video spot za “Walpurgis Night” koji je danas imao svoju premijeru na Luke Black VEVO kanalu. Spot je režirala Sara Vulović dok kostimogafiju potpisuje mlada dizajnerka Mona Lacko. Video možete da pogledate klikom na link OVDE.

 

Muziku i tekst za “Walpurgis Night” potpisuje Luke Black, aranžmanom se pozabavio Mauro Copeta producent italijanskog dua HardTon (dvojac je 2015. godine uradio remiks pesme “Holding On To Love”), gitare koje oživljavaju retro zvuk je snimao Mark Vaone u Bolonji, dok je za produkciju i miks zadužen poznati švedski producent Oscar Fogelstrom koji je producirao pesmu prošlogodišnjeg predstavnika Švedske na Evroviziji.

“Najprirodniji korak u ovom trenutku moje karijere bio je da se postavim u ulogu studenta i posmatram virtouze kako razvijaju pesmu i usput učim iz tog procesa. Još od vremena kad se moj otac bavio DJ-ingom, bila mi je velika želja da uvrstim fank zvuk u svoju pop muziku i znao sam da ću uspeti u tome uz pomoć producenata koje sam izabrao za projekat Walpurgis Night” – kaže Luke Black.

 

 

 Luke Black predstavlja novi singl

Luke Black predstavlja novi singl

 

 

Glavna inspiracija pesme i spota jeste Valpurgijska noć – u kojoj se slavi Sveta Valpurga, franačka opatica iz osmog veka. Koncept videa je baziran na modernom odnosu Fausta i Mefista, koji dolaze u viktorijanski hotel, kako bi pokupili zgodne manekenke od sablasne figure (vlasnice) i pretvorili ih u veštice za potrebe ritualnog plesa oko vatre uoči Valpugijske noći. U germanskom folkloru Valpurgijska noć je zapravo Noć veštica (eng. Halloween; nem. Hexennacht; hol. Heksennacht), koja se obeležava u više država Evrope: Nemačkoj, Holandiji, Danskoj, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Litvaniji, Letoniji, Finskoj, Estoniji itd.

Luke Black je do sad objavio tri singla: “D-Generation”, “Holding On To Love” i “Demons”; božićni singl “Jingle Bell Rocks” ali i “Thorns” EP, kao i dva remix EP izdanja, a u međuvremenu se uživo predstavio i svojim fanovima u Srbiji, Austriji, Nemačkoj, Kini, Italiji i San Marinu.

“Thorns EP” je od danas na sniženju putem Google Play muzičkog servisa!

Singl "Walpurgis Night" je od danas digitalno dostupan u Srbiji i širom sveta – www.LukeBlack.lnk.to/WalpurgisNight!

www.lukeblackmusic.com