Home

VESTI

LTJ Bukem and MC Conrad @ Tube

No Comments Latest

Liquid Drum & Bass maestro Bukem and MC Conrad nastupiće uživo u klubu Tube u Beogradu 11. decembra.

Kao domaća podrška nastupiće Necone/Braća Burazeri. Cena ulaznica na dan dogaÄ‘aja iznosi 600 dinara, dok su karte za članove kluba po ceni od 400 dinara.

LTJ Bukem je čovek koji je osnovao Good Looking Drum and Bass etiketu, koncept nastao iz njegovog strastvenog verovanja da jedinstveni muzički zvuk zahteva platformu. LTJ Bukem postigao je prve uspehe u svim oblastima drum’n’bass pokreta još krajem osamdesetih godina.

Vrhunski breakbeat DJ inspiraciju je pronašao u fusion jazz facama sedamdesetih kao što su Lonnie Liston Smith i Chick Corea, ali i u elegičnom čikaškom hausu i ćudljivom detroitskom tehnu. Retko se dešava da je drum and bass MC jednako popularan kao i DJ sa kojim nastupa, kao što je to slučaj sa MC Conradom. Tome su izmeÄ‘u ostalog doprineli njihovi potpuno komplementarni stilovi.

 

Nastupajući zajedno još od početka devedesetih njih dvojica su bili svedoci promena kroz koje je drum and bass prolazio: od andergraunda do komercijale i na kraju do veoma važnog i cenjenog muzičkog žanr.

 

LTJ Bukem i MC Conrad izabrali su Exit festival za prizor vredan DVD prvenca i objavili poslednji u nizu čuvenih Progression Sessions izdanja snimljen na Exitu. "Progression Sessions EXIT" kao CD/DVD izdanje u prodaji je od 28. aprila.

 

 

 

 

Izvor:

KontraWeb.net