Home

VESTI

“Loud & Queer” godišnje nagrade

No Comments Latest

"Loud & Queer" godišnje nagradeLoud & Queer, najstariji i najpoznatiji gay party brend u Srbiji, dodelio je sinoć u klubu "Havana" godišnje nagrade muzičarima, javnim ličnostima i drugima za podršku gej populaciji u Srbiji tokom 2010. godine.

Loud & Queer je gay party brend koji skoro sedam godina razvija queer klupsku scenu u Beogradu i Srbjii organizujući žurke i koncerte u najboljim klubovima.

 

Ugostili su skoro svako bitno ime na klupskoj muzičkoj sceni u Srbiji, povezuju queer scene u regionu, ugostili su i znatni broj stranih izvođača. 

 

Nakon sedam godina uspešnog postojanja, Loud And Queer je ove godine započeo tradiciju dodele godišnjih Loud And Queer nagrada kojima želi da nagradi sve one koji su se svojim radom, muzikom, glasom i ličnim poduhvatima zalagali za prava LGBT osoba u Srbiji.

Dobitnici Loud And Queer godišnjih nagrada su:
-radio stanica godine: Radio Elektrana
-radio emisija godine: Idemo Na Mars (autora Filipa Miloševića i Marka Miloševića)
-tv stanica godine: MTV
-tv emisija godine: Gužva (autorke : Maja Uzelac i Tijana Todorović)
-regionalni izvođač godine: Grupa Lollobrigida
-domaći izvođač godine: SevdahBABY
-singl godine: Nipplepeople – Sutra
-novo lice muzičke scene: Ana Pešić (Enchi Rox)
-institucionalni prijatelj lgbtiq pokreta: Exit Festival
-lgbtiq aktivista godine: Lazar Pavlović
-pro-lgbtiq javna ličnost godine: Jelena Karleuša

 

 

Najbolja TV emisija - Gužva - Maja Uzelac i Tijana T
Najbolja TV emisija – Gužva – Maja Uzelac i Tijana T

 

 

Jelena Karleuša, javna ličnost koja je sigurno najviše i najglasnije podržala LGBT populaciju u Srbiji tokom 2010. godine, pojavila se na dodeli Loud & Queer Annual Awards u društvu svog PR-a Zorana Birtaševića.

Ona je prilikom dobijanja nagrade izjavila:
"Ja mislim da će jednog dana doći vreme kada neću dobiti ovu nagradu i kada se za ovo što ja činim neće dodeljivati nagrade, to će biti normalna stvar. Jako mi je žao što je sve nekako andergraund u ovom momentu i nadam se da ćemo dogodine biti pred širokim auditorijumom sa svim medijima sa mnogo javnih ličnosti koji će javno, jasno i glasno podržati sve ljude u Srbiji."

 

 

Najbolja TV stanica - MTV
Najbolja TV stanica – MTV