Home

VESTI

Lollobrigida dobitnik MTV nagrade

No Comments Latest

Lollobrigida dobitnik MTV nagradeLollobrigida je trijumfovala u konkurenciji grupa DarkWood Dub, Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson i Superhiks u kategoriji Best Regional Act na MTV Europe Music Awards 2009 (EMA).

 

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada uživo će se prenositi iz dvorane 02 World iz Berlina u četvrtak, 5. novembra u 21 sat po centralnoevropskom vremenu.
 
Lollobrigida, koja će primiti nagradu na dodeli nasuprot istorijske kulise Berlinskog zida, sada će se uhvatiti u koštac sa ostalim 21 pobednikom MTV-jevih kanala iz Evrope za nominaciju u kategoriji Best European Act.

 

Od danas gledaoci MTV-ja mogu da glasaju za svoje omiljene lokalne pobednike putem internetne stranice www.mtvema.com. Pet izvođača sa najvećim brojem glasova biće nominovani u kategoriji Best European Act. Nominovani će biti objavljeni u ponedeljak, 2. novembra, a pobednika, koji će se uživo predstaviti na EMA 2009. u kategoriji Best European Act, izabraće MTV-jeva publika.

 

Lollobrigida dobitnik MTV nagrade
 
Na dodeli MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada biće proglašeni i pobednici u kategorijama Best New Act i Best Push Artist, u kojima je nominovana i pobednica Best UK & Ireland Act, Pixie. Događaj će moći da prati 502 miliona domaćinstava širom sveta.
 
Bruce Gillmer, ekskluzivni producent i viši potpredsednik Talent & Music, MTV Networks International je prokomentarisao: "Regionalne kategorije dodele MTV Europe Music Awards ne samo što odaju priznanje uzbudljivim muzičkim talentima koji nastavljaju svoj prodor po Evropi – već predstavljaju i nove izvođače novoj publici. Ako obožavaoci MTV-ja žele da njihov lokalni pobednik bude nominovan u kategoriji Best European Act na ovogodišnjoj dodeli EMA, moraju odmah da glasaju!"
 
Pobednici u regionalnim kategorijama MTV Europe Music Awards:
Best Adria Act: Lollobrigida
Best Baltic Act: Leon Somov & Jazzu
Best Dutch / Belgian Act: Esmee Denters
Best Danish Act: Medina
Best Finnish Act: Deep Insight
Best French Act: Orelsan
Best German Act: Silbermond
Best Greek Act: Elena Paparizou
Best Hungarian Act: The Kolin
Best Israeli Act: Ninet Tayeb
Best Italian Act: Lost
Best Norwegian Act: Yoga Fire
Best Polish Act: Doda
Best Portuguese Act: Xutos e Pontapés
Best Romanian Act: Inna
Best Russian Act: Dima Bilan
Best Spanish Act: We Are Standard
Best Swedish Act: Agnes
Best Swiss Act: Stress
Best Turkish Act: MaNga
Best Ukraine act: Green Grey
Best UK & Ireland New Act: Pixie Lott
 
Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada jedan je od najprestižnijih muzičkih događaja uživo.

 

Među izvođačima koji su potvrdili nastup na dodeli su Foo Fighters, Green Day, Leona Lewis, Shakira i Tokio Hotel. Svečanost će voditi Katy Perry. Među prezenterima će biti i Asia Argento, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis i Miranda Cosgrove, a digitalnu emisiju 2009 EMA: All Access, vodiće Pete Wentz. Ostali izvođači i prezenteri biće naknadno objavljeni.

 

U 2008. godini dodela EMA zabeležila je više od 4 miliona jedinstvenih posetilaca na internetnoj stranici http://www.mtvema.com/www.mtvema.com i više od 100 miliona glasova na internetu.