Home

VESTI

Koncertna promocija novog albuma benda Zaa u Mikser House-u

No Comments Latest

Koncertna promocija novog albuma benda Zaa u Mikser House-uKruševački ZAA, jedinstvena muzička pojava u regionu, bend koji publika i kritika nazivaju svojevrsnom koncertnom atrakcijom, održaće veliku beogradsku koncertnu promociju svog trećeg albuma What About 14. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

   

Publika će pored singlova koji su već postali hitovi: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, moći da čuje i sedam potpuno novih pesama, kao i odabrane numere iz celokupne diskografije benda. Gosti na koncertu će biti beogradski bend Teški Zulum i kruševački DJ dvojac Funky Brothers.

  

Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 400 dinara na biletarnici Mikser House-a, dok će na dan koncerta njihova cena biti 500 dinara.

 

Ivan Đokić, gitarista benda ZAA ne krije uzbuđenje pred veliki beogradski koncert: „Ne mogu opisati koliko smo svi iz ekipe uzbuđeni zbog nastupa u Mikser House-u. Tokom 2013. smo u Beogradu nastupali isključivo na festivalima (Super Natural, KST maskenbal, Reggae marathon…) tako da dugo nismo svirali celovečernji koncert u glavnom gradu.

Turneja povodom novog albuma What About je u poodmakloj fazi, bend je savršeno uvežban i spreman da se publici predstavi u najboljem svetlu. Pozvali smo prijatelje iz benda Teški Zulum, ljude sa kojima smo proživeli mnogo lepih trenutaka nastupajući zajedno i zaista postali veliki prijatelji. Takođe će kao gosti nastupiti i naši drugari iz Kruševca, DJ dvojac Funky Brothers. Svim srcem želimo da to veče bude praznik muzike i da ostane kao lepa uspomena svima koji budu odlučili da dođu na naš koncert u Mikser House.“

Album What About, čije je izdanje omogućila izdavačka kuća Lampshade Media, debitovao je drugog oktobra kao 7. na Deezer listi albuma, a ubrzo je dospeo i na prvo mesto u kategoriji reggae albuma. Album se u celini može preslušati na Deezer platformi, putem linka.

 

What About predstavlja korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock ‘n’ roll zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

What About je snimljen u studijima Sweepunk i Byrd u Kruševcu. Snimatelj i producent je Zoran Vasić, klavijaturista benda. Pored članova benda u snimanju albuma su učestvovali i Tamara  Ristić, vokal (’99 Hope, Time, What About), Manolo Slaughterspin, scratch (Time), Andrija Petrović, trombon (What About). Dizajn omota potpisuje Aleksandra Nasković.

Beogradski koncert deo je velike regionalne turneje, kojom ZAA promoviše album What About, a očekuju ih i sedeći nastupi: gostovanje na koncertu S.A.R.S-a u Zagrebu 25. oktobra (Velika dvorana Doma sportova), kao i sledeći nastupi: u Nišu (21.11, klub Feedback), 22. novembra u klubu Gruv, u Leskovcu, 5. decembra u Smederevu (The George Bar), 6. decembra u Srpskom pub-u, u Čačku, 27. decembra u Ljubljani u Gala Hali, kao i brojni drugi koncerti.

 

 

 Koncertna promocija novog albuma benda Zaa u Mikser House-u

Koncertna promocija novog albuma benda Zaa u Mikser House-u

 

 

O bendu ZAA

Bend koji čine: Sanja Vučić – vokal, Jovan Blagojević – saksofon/blok-flauta, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, publika i kritika prepoznaju kao svojevrsnu koncertnu atrakciju. Iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj.

Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.

Bend je nastupao na brojnim festivalima u Srbiji, poput Exit-a, Supernatural-a, Arsenal fest-a, Nišville-a, Love fest-a, Osveženje fest-a, Reggae Serbia fest-a, a među brojnim natupima u regionu izdvajaju se: Pung art i Overjam festivali u Sloveniji, Lake fest u Nikšiću, Duka fest u Banjaluci, NGOM festival u Prizrenu, Festival uličnih svirača i Koncert godine u Novom Sadu.

ZAA su pored albuma What About objavili još dva studijska albuma: ZAA (2010) i Good Things (2011), kao i dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) i EP Foot by Foot (2012).

Pratite ZAA na:
Web:

www.zaa.rs
FB/zaafbpage  
YouTube