Home

VESTI

Koncert u čast Kralja popa na jesen

No Comments Latest

Koncert u čast Kralja popa na jesen

Ketrin Džekson najavila je da će se koncert u čast njenog sina Majkla održati 8. oktobra u Velsu, ali izgleda da nije dobila podršku svih članova svoje porodice.

Nove podele u familiji Džekson su na vidiku pošto su dva Majklova brata kritikovala izjavu svoje majke da će koncert u znak sećanja na kralja popa biti održan 8. oktobra na stadionu Milenijum u Kardifu i da će mu prisustvovati „svi članovi proodice koji budu mogli“.

 

Džermejn i Rendi Džekson rekli su da je datum koncerta neprikladan jer pada u sred suđenja Konradu Mariju, Majklovom kardiologu optuženom za ubistvo iz nehata. „Najavljen je koncert u znak sećanja na Majkla ali želimo da naglasimo da iza te odluke ne stoji cela porodica Džekson. Iako svim srcem podržavamo koncert koji će odati počast našem bratu, smatramo neprimerenim da podržimo događaj koji će se održati tokom suđenja čoveku optuženom za Majklovu smrt.

Doći će vreme i mesto za častan koncert sećanja, kakav Majkl zaslužuje. Ali najvažnije da sada pokažemo ljubav prema našem bratu tako što ćemo tražiti pravdu u njegovo ime”.

 

 

Koncert u čast Kralja popa na jesen

Koncert u čast Kralja popa na jesen

 

Ketrin Džekson je na konferenciji za novinare u ponedeljak (26.7) rekla da je „Majkl je ceo svoj život posvetio ljubavi, muzici i posvećenosti da se isceli planeta. Očekujem da će ovaj događaj po svojim razmerama, prisutnim talentima i uloženoj mašti biti dostojna proslava Majklovog života”.

Imena pojedinih izvođača nisu navedena, ali organizator koncerta, Global Live Events, obećava na svom veb sajtu da će se pojaviti „najveći svetski muzičari”.

„Hteli smo da uradimo nešto vredno Majklovog muzičkog genija a opet da bude zabavno i autentično, čemu bi i sam Majkl prisustvovao sa uživanjem, okružen talentima koje je cenio i voleo", kazao je Kris Hant, predsednik Global Live Events.

Planira se da koncert bude uživo prenošen u 30 zemalja u 2D i 3D tehnologiji, a novac od ulaznica biće uplaćen u fondove tri humanitarne organizacije iz SAD i Britanije.

Prethodni koncert, koji je Džermejn Džekson planirao da organizuje nekoliko meseci nakon bartovljeve smrti, otkazan je zbog problema sa organizatorima i najavljenim izvođačima koji su odustali od nastupa zbog popunjenog kalendara.

 

 

 

 

Izvor:

B92