Home

VESTI

Kings of Leon i Lady GaGa favoriti

No Comments Latest

SDarkwood Dub nominovan za MTV Best Regional Act

MTV Networks International (MTVNI)danas je objavio da su Green Day, Leona Lewis i Tokio Hotel među prvim izvođačima koji su potvrdili nastup na ovogodišnjoj dodeli MTV Europe Music Awards. Osim toga, objavljene su i nominacije za događaj koji će se održati u dvorani O2 World, u Berlinu, a prenosiće se uživo na MTV-ju u četvrtak, 5. novembra u 21 sat. 

Kings of Leon i Lady GaGa vode sa po pet nominacija. Kings of Leon nominovani su u kategorijama Najbolja pesma za "Use Somebody", Najbolji živi nastup, Najbolja grupa, Najbolji rock izvođač i World Stage, dok je Lady GaGa nominovana u kategorijama za Najbolju pesmu za "Pokerface", Najbolji živi nastup, Najbolji novi izvođač, Najbolja izvođačica i World Stage.

Kalifornijski rokeri i pobornici punk scene, Green Day debitovali su sa albumom Dookie iz 1994. godine. Usledili su albumi Insomiac, Nimrod I Warning, ali tek masovno izdanje albuma American Idiot iz 2004. godine lansiralo je bend među globalne zvezde. Pesma "Know Your Enemy" sa poslednjeg albuma grupe 21st Century Breakdown, doživela je ekskluzivnu svetsku premijeru na MTV-ju početkom godine. Osim električnog živog nastupa na dodeli  EMA 2009, trio je nominovan i u kategorijama Najbolji živi nastup, Najbolja grupa i Najbolji rock izvođač. 

 

Dodeljene MTV video nagrade

Pevačica i tekstopisac, Leona Lewis, prvi put je predstavila svoje vokalne sposobnosti britanskoj javnosti 2006. godine na British talent showu. Pobedivši sa velikom većinom glasova, objavila je baladu Bleeding Love, koja je oborila sve rekorde. Njen sledeći album Spirit na britanskim top-listama zauzeo je prvo mesto i postao najbrže prodavan album svih vremena. Takođe je postala prva britanska izvođačica koja je na američkoj top-listi Billboard Top 200 Album zauzela 1. mesto. Leonin novi album Echo, trebalo bi da bude objavljen u novembru, kao i prvi singl sa albuma pod nazivom Happy. Osim što će imati energičan nastup na dodeli EMA, Leona je nominovana i u kategoriji Najbolja izvođačica.

“Oduševljena sam što ću moći da nastupim na dodeli EMA i da podelim svoju novu muziku sa obožavaocima širom Evrope i sveta. Uzbuđena sam što se to dešava u Berlinu – imam tako veliku podršku od svih iz Nemačke da jedva čekam da stignem tamo!", prokomentarisala je Leona.

Nemački glam rokeri Tokio Hotel, koji su takođe nominovani za Najbolju grupu na ovogodišnjoj dodeli EMA, uspeli su da u Nemačkoj sa četiri singla i dva albuma zauzmu prva mesta top-lista, a na međunarodnom tržištu ostvarili su mnogostruke platinaste i zlatne tiraže. Njihova muzika je u tolikoj meri stekla globalno odobravanje da je kvartet postao prva nemačka grupa koja je 2008. godine osvojila Moonmana na Dodeli MTV-jevih nagrada VMA, nagrade na Los Premios MTV-ju u Latinskoj Americi, kao i na MTV-jevoj dodeli EMA. Trenutno se spremaju da širom sveta objave dugoočekivani treći studijski album pod nazivom ‘Humanoid’.

Drugi izvođači, prezenteri i domaćin dodele biće pravovremeno objavljeni.
“Dodela nagrada MTV Europe Music Awards ponosi se stalnim i izuzetnim živim nastupima nekih od najvećih i najuzbudljivijih izvođača na svetu – ni ova godina neće biti izuzetak. Osim toga, nominacije na dodeli odaju počast muzičkim dostignućima širokog spektra izvođača, od superzvezda, kao što su Beyonce i U2, do novijih izvođača poput Daniela Merriweathera i Pixie Lott”, rekao je Bruce Gillmer, koproducent i viši potpredsednik Talent & Music, MTV Networks International.
 
Ovogodišnja dodela nagrada EMA imaće 13 kategorija i 23 regionalne nagrade.  Pobednike u 11 od 13 kategorija (Najbolja pesma, Najbolji živi nastup, Najbolja grupa, Najbolji debitant, Najbolja izvođačica, Najbolji izvođač, Najbolji urbani izvođač, Najbolji rok izvođač, Najbolji alternativni izvođač, World Stage i MTV Push) izabraće gledaoci MTV-ja tokom glasanja uživo na www.mtvema.com u ponedeljak, 21. septembra. Kategorije Best Push Artist i Best World Stage Performance ove godine su dodate dodeli EMA da bi se nagradili izvođači koje je MTV podržavao na globalnom nivou putem obe muzičke franšize. 

Glasanje gledalaca za regionalne nagrade na 23. dodeli EMA održava se preko interneta od utorka, 1. septembra do nedelje, 11. oktobra. Pet regionalnih izvođača sa najvišim brojem glasova biće proglašeni 12. oktobra i nominovani za nagradu ''Najbolji evropski izvođač''. Pobednika, koji će biti predstavljen na dodeli EMA 2009, izabraće gledaoci. Pobednika u kategoriji ''Najbolji video spot'' izabraće MTV. 

Dodela nagrada ''2009 MTV Europe Music Awards'' jedna je od najprestižnijih živih muzičkih dešavanja na svetu. Prenos uživo dopreće do 212 milliona domaćinstava u više od 40 zemalja Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike. Dodela EMA je prošle godine zabeležila više od 4 miliona jedinstvenih posetilaca na www.mtvema.com i više od 100 miliona onlajn glasova.

 

Nominacije za dodelu nagrada 2009 MTV Europe Music Awards (po abecednom redu) se nalaze u attachment-u.
 

 

Dodeljene MTV video nagrade

 

  
Najbolja pesma
Beyonce – 'Halo'
Black Eyed Peas – 'I Got A Feeling'
David Guetta feat. Kelly Rowland – ‘When Love Takes Over’
Kings Of Leon – "Use Somebody"
Lady GaGa – 'Pokerface'

Najbolji izvođač
Eminem
Jay Z
Kanye West
Mika
Robbie Williams

Najbolji živi nastup
Beyonce
Green Day
Kings of Leon
Lady GaGa
U2

Najbolji urbani izvođač
Ciara
Eminem
Jay Z
Kanye West
TI

Najbolja grupa
Black Eyed Peas
Green Day
Jonas Brothers
Kings of Leon
Tokio Hotel

Najbolji rock izvođač
Foo Fighters
Green Day
Kings of Leon
Linkin Park
U2

Najbolji debitant
Daniel Merriweather
La Roux
Lady GaGa
Pixie Lott
Taylor Swift

Najbolji alternativni izvođač
Muse
Paramore
Placebo
The Killers
The Prodigy

Najbolja izvođačica
Beyonce
Katy Perry
Lady GaGa
Leona Lewis
Shakira

Najbolji video spot
Beyonce – ‘Single Ladies (Put a Ring on It)’
Britney Spears – ‘Circus’
Eminem – ‘We Made You’
Katy Perry – ‘Waking up in Vegas’
Shakira – ‘She Wolf’

Najbolji evropski izvođač
Nominations announced 12/10/09   

 

Najbolji World Stage nastup
Coldplay
Kid Rock
Kings of Leon
Lady GaGa
Linkin Park

Najbolji Push izvođač
Daniel Merriweather  
Hockey
La Roux
Little Boots 
Metro Station
Pixie Lott   
The Veronicas
White Lies  

 

 

 

 

 

 

Fotografije:

MTV