Home

VESTI

Iskaz – Teorija haosa

No Comments Latest

Obaveštavamo vas da je u prodaji Teorija haosa – drugi album Zorana Stefanova Iskaza, objavljen za izdavačku kuću Multimedia Records.

Naslednik samizdat albuma Natio (2006) je snimljen u periodu septembar 2007 – januar 2008, a Iskazov prateći bend Svedoci koji broji 9 članova je i ovog puta imao aktivnu ulogu u stvaranju pesama.

Na albumu se nalazi 16 numera, kao gosti su svoj doprinos dali: Sky Wikluh, Bane Sunshine, Marčelo, Nensi (Filter Crew) i Suid.

Izdanje Teorija haosa u muzičkom smislu karakteriše fuzija funka, hard corea i jazza koje, kao vezivno tkivo, kompaktnim čini hip-hop.

Tekstualno, predstavlja jedan vid hronike vremena u kome se svet danas nalazi – gledano kroz ljude kao fundamentalna bića haosa.

Prvi singl sa albuma Profil poroka se već nalazi na relevantnim domaćim listama; spot za ovu pesmu je urađen u saradnji sa nezavisnom filmskom kućom 15 Minutes Pictures.

Ikaz i Svedoci žive i rade u Pančevu.

Više detalja o albumu i Iskazovim aktivnostima možete pronaći na oficijelnoj internet prezentaciji www.iskaz.com i MySpace stranici -www.myspace.com/iskazz.