Home

VESTI

II Konferencija nezavisne kulturne scene Srbije

No Comments Latest

II Konferencija nezavisne kulturne scene Srbije

Sledeći „Prvu nacionalnu konferenciju nezavisnih inicijativa u kulturi Srbije”, održanu juna 2010. godine, te nakon objavljivanja zvaničnog dokumenta ovog sektora, „Deklaracije predstavnika nezavisne kulturne scene Srbije”, novembra 2010. godine, koji je do sada potpisalo 80 organizacija iz cele Srbije, tokom 15. i 16. januara 2011. godine, u Zrenjaninu će se održati i „Druga nacionalna konferencija nezavisne kulturne scene Srbije” na kojoj će učestvovati predstavnici 46 organizacija iz cele Srbije.

 

Tokom dvodnevne konferencije radiće se na izradi strategije razvoja celokupnog nezavisnog sektora u kulturi u Srbiji.

U nedelju, 16. januara, u 13h, u svečanoj sali Skupštine Opštine Zrenjanin, predstavnici ovog sektora će potpisati Protokol o saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije. Ispred Ministarstva kulture, ovaj važan dokument, potpisaće ministar kulture gospodin Nebojša Bradić.

 

 

II Konferencija nezavisne kulturne scene Srbije

II Konferencija nezavisne kulturne scene Srbije

KULTURNI CENTAR GRAD,
Braće Krsmanović 4,
11000 Beograd

GRAD, Evropski centar za kulturu i debatu, je nastao na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac, po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

Stari magacin sagrađen je još daleke 1884 godine. Preuređen je u multifunkcionalni prostor sa mogućnošću organizovanja programa kao što su izložbe, koncerti, debate, predstave, konferencije i radionice. Ideja je bila da se što je moguće više sačuva atmosfera starog skladišta na obali reke Save uvođenjem samo onih najneophodnijih novina, koji su potrebni za funkcionisanje jednog kulturnog centra.