Home

VESTI

I grupa S.A.R.S. učestvuje na Egzitu

No Comments Latest

I grupa S.A.R.S. učestvuje na Egzitu

Na ovogodišnjem EXIT festivalu, brojni domaći bendovi, kao i sastavi iz regiona, dobiće šansu da nastupe na Mejn stejdžu.

Tako će pre koncerata najvećih zvezda svetske muzičke scene publika moći da vidi i čuje svirke sastava Darkwood dub, Petrol, S.A.R.S. i Jinx.

Beogradski S.A.R.S. je svojim singlom „Buđav lebac“ u najkraćem roku ostvario neverovatno veliku popularnost u regionu, koju je uspeo da održi i sa ostalim numerama s prva dva albuma, a koliko ga publika voli, dokazaće ovog leta na Mejn stejdžu.

Super je što su nas ponovo zvali jer nismo na to računali. Prošle godine smo nastupali na Fjužn stejdžu i bilo je krcato, oko 11.000 ljudi, naših, Poljaka, Holanđana…

Znamo da organizatori uglavnom ne zovu iste izvođače dve godine zaredom, pa nas je ovo iznenadilo, ali imamo i celu tu priču oko novog albuma, tako da ih je i to verovatno ponukalo od nas angažuju opet. S druge strane, nama imponuje jer je to najveća bina u Srbiji, na kojoj još nismo nastupali.

Mislim da je to odlična šansa za mlade bendove iz Srbije i regiona, a to je ujedno i prilika da se vidimo s brojnim drugarima – izjavio Dragan Kovačević iz grupe S.A.R.S., koja je ovog leta aktivna na skoro svim festivalima u regionu.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=91CGA_Js7SU{/mgmediabot2}
S.A.R.S. – to rade (official video hd)

 

Takva je praksa da se zimi sviraju samostalni koncerti, a leti se organizuju festivali i nama to u principu i više odgovara jer zasad imamo repertoar od dva albuma i to je idealno za festivalski nastup.

Ponekad na koncertima ponovimo nekoliko pesama na bis, ali to je baš ako nas publika oduševi. Recimo, sada su Slovenci odlepili skroz i tamo imamo jaku fan bazu, u Hrvatsku nas takođe redovno zovu da sviramo.

Mi hoćemo ozbiljno da se bavimo muzikom jer svi, osim basiste, koji je vatrogasac, živimo od muzike. EXIT nam je veoma bitan jer je to jedan od dva najveća muzička festivala kod nas i imponuje nam kada nas pozovu – ističe Žabac.

 

 

S.A.R.S.

S.A.R.S.

 

 

Nastup na EXIT festivalu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih bendova, koji će od 7. do 10. jula svirati na manjim binama. Do sada su svoje nastupe najavili bendovi Partibrejkers, Irie FM, The Good Guys, Svi na pod, Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil.

Izvor:
Blic