Home

VESTI

Grupa Placebo potpisala ugovor sa Universal Music u Berlinu!

No Comments Latest

Grupa Placebo potpisala ugovor sa Universal Music u Berlinu!Alternativni rok sastav Placebo potpisali su globalni ugovor sa Universal Music Germany za predstojeća izdanja ali i za licenciranje kompletne diskografije.

    

Prvo novo izdanje nas očekuje već u oktobru kada će ovaj alternativni rok trio objaviti EP izdanje sa potpuno novim pesmama, dok se objava novog studijskog albuma planira za 2013. godinu.
    

Novi EP prati poslednji studijski album “Battle For The Sun” iz 2009. godine nakon čega je bend imao globalnu turneju koja je trajala skoro 2 godine, a prilikom turneje su posetili preko 50 zemalja širom sveta. U okviru ove turneje, Placebo je posetio i Srbiju, na Exit Festivalu 2010. godine.

 

Placebo su do sada objavili šest studijskih albuma i prodali više od 12 miliona izdanja širom sveta. "Nancy Boy"  "Every You Every Me", "Taste in Men" , "Special K", "Bitter End, This Picture", "Meds" i "Song To Say Goodbye" samo su neki od singlova koje je ovaj sastav objavio za skoro dve decenije postojanja.

Njihov mračan i melodičan zvuk kao i jedinstveni vokal pevača Briana Molkoa postali su zaštitini znak ovog sastava, koji je za preko 19 godina postojanja izuzetno uticao na dalji tok alternativnog zvuka kao žanra. Placebo je 2009. godine na MTV Europe Music Awards osvojio i nagradu “Best Alternative Act”, dok se njihov poslednji studijski album “Battle For The Sun” našao na mestu #1 u 10 zemalja , a među top 5 u čak 20 zemalja.

 Alex Weston Riverman Management:

“Kampanja oko poslednjeg albuma benda Placebo, kojom smo jako zadovoljni, upućivala nas je da pregovaramo ugovorima o licenciranju sa nezavisnim etiketama širom sveta. Iako nam je dozvoljavao veliku slobodu i kontrolu, kao i kontinuriani uspeh, opterećenje je bilo zaista astronomskih razmera i jako smo zahvalni svemu onome što će nam jedna ovako velika etiketa pružiti upravo u tom smislu. Impresionirani smo Universal Music timovima, do sada smo imali prilike da upoznamo ekipe iz Londona i Francuske, kao i Nemački tim koji su naši dugogodišnji prijatelj, čiji je entuzijazam za Placebo ogroman. Sa njima smo sasvim sigurni da će bend dobiti zasluženu pažnju i posvećenost svetskih razmera, koja je nama potrebna za sledeću fazu karijere ovog kultnog sastava.”

 

 

 Grupa Placebo potpisala ugovor sa Universal Music u Berlinu!

Grupa Placebo potpisala ugovor sa Universal Music u Berlinu!

 

 

Daniel Lieberberg, Managing Director, Universal Music Domestic Rock/Urban:

“Placebo je zaista jedan od najznačajnijih i najuticajnijih rok sastava na svetu. Srećni smo što ćemo zajedno podeliti ovaj jako uzbudljiv trenutak njihove karijere. Mislimo da su na vrhuncu svoje kreativnosti, i sa pravom mogu da očekuju još jedan album koji će pomeriti granice. Pored toga smo jako srećni što ćemo blisko sarađivati i sa našim jako dobrim prijateljima iz Riverman menadžmenta. “

Tom Bohne, Senior Vice President, Universal Music Germany:

“Presrećni smo što su Brian, Stefan i Steve odlučili da potpišu globalni ugovor baš sa Unviersal Music Germany i jedva čekamo da se povežemo sa njihovim lojalnim i posvećenim fanovima, kao i da kroz predstojeća izdanja i reizdanja celokupnog kataloga osvojimo srca nekih novih fanova širom sveta. Čvrsto verujemo da će Placebo nastaviti da stvara muziku koja pomera granice, umetnički i komercijalno, i zaista smo srećni što su baš nama poverili svoju umetnost.”