Home

VESTI

Grad domaćin “2012 MTV EMA” je Frankfurt

No Comments Latest

Grad domaćin "2012 MTV EMA" je FrankfurtMTV je danas objavio da će Frankfurt, Nemačka, biti grad domaćin “2012 MTV EMA”, MTV-jeve dodele nagrada najboljim dostignućima tokom godine na muzičkoj sceni širom sveta i u svim muzičkim žanrovima.

 

Uz nastupe najpopularnijih izvođača i međunarodnih zvezda, dodela nagrada “2012 MTV EMA” prenosiće se uživo iz istorijske dvorane Festhalle u Frankfurtu, u nedelju, 11. novembra.

 

Nakon prošlogodišnje dodele u Belfastu, koja je srušila sve rekorde, MTV EMA se drugi put u istoriji ovih nagrada vraća u Frankfurt (prvi put je to bilo 2001. godine). 

 

''Oduševljeni smo što se vraćamo u Frankfurt i još jednom dodeljujemo nagrade MTV EMA u tako živom i dinamičnom gradu'', rekao je Bob Bakish, predsednik Uprave Viacom International Media Networks (VIMN).

MTV EMA je nedvosmisleno jedan od najvećih muzičkih događaja na planeti i pravi izlog zvezda od SAD-a do Evrope, Azije i ostalih delova sveta. Ovogodišnja dodela nagrada u Frankfurtu sigurno će nastaviti tradiciju po kojoj EMA pleni pažnju sveta nezaboravnim nastupima i trenucima od kojih zastaje dah.
 

 

 Grad domaćin "2012 MTV EMA" je Frankfurt

Grad domaćin "2012 MTV EMA" je Frankfurt

 

MTV je takođe objavio dva potvrđena sponzora: Replay će biti službeni panevropski sponzor “2012 MTV EMA.” Partnerstvo će omogućiti jednostavnu integraciju putem svih platformi MTV-ja, što će omogućiti da Replay bude istaknut u svim promotivnim aktivnostima koje će prethoditi samoj dodeli, uključujući i reklamne poruke, sve promotivne i press materijale, prisutnost na mikroportalu posvećenom MTV EMA, kao i tokom samih promotivnih aktivnosti u Frankfurtu.

 

Renaissance Hoteli biće sponzor kroz digitalne medije za Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku, uz direktne aktivnosti u odabranim hotelima. Dodatna sponzorstva i partnerstva biće objavljena u sledećim nedeljama.

Dan Ligtvoet, izvršni potpredsednik i generalni direktor VIMN Northern Europe, dodao je: ''Izuzetna je čast biti domaćin dodele nagrada MTV EMA u Nemačkoj. Radujemo se partnerstvu s Frankfurtom i ponosni smo što će se dodela nagrada održati u Festhalleu – koji se sada može pohvaliti činjenicom da je jedina dvorana koja je dva puta bila domaćin dodele nagrada MTV EMA.“

Gradonačelnica Frankfurta, Dr. Petra Roth, izjavila je:  'Ponosni smo što je MTV odabrao Frankfurt za domaćina 2012 MTV EMA, događaja koji najbolje prikazuje za što je sve MTV sposoban: biti domaćin svetskih, globalnih muzičkih događaja koji privlače obožavatelje sa svih područja. Uzbuđeni smo što će Frankfurt ponovno biti u središtu pažnje!''

{xtypo_rounded1}O MTV EMA

“2012 MTV EMA” dostupna je potencijalnoj publici koje broji više od 1,2 milijarde ljudi putem MTV-jeve globalne mreže sa više od 60 kanala, a koji dosežu u više od 600 miliona domova širom sveta, kao i putem partnera MTV-ja. Uz to, popratni program i emisije biće dostupni interaktivnoj zajednici putem više od 200 MTV-jevih digitalnih medija. Richard Godfrey i Bruce Gillmer biće izvršni producenti “2012 MTV EMA.” 

Od samog početka 1994. dodela nagrada MTV EMA postigla je reputaciju jedne od najsenzacionalnijih dodela muzičkih nagrada u svetu. “2011 MTV EMA” održana je u Belfastu, u Severnoj Irskoj, a zabeležen je dvocifren porast ukupnog broja gledatelja s više od 23 miliona gledalaca. 18. dodela nagrada takođe je zabežila porast od 37% kod ciljane publike od 12 do 24 godine, a glasanje za nagrade 2011 MTV EMA poraslo je za zapanjujućih 236% s više od 158 miliona glasača iz celog sveta.

Dosad su na dodeli nagrada EMA nastupali najpopularniji izvođači iz sveta hip-hopa, rocka i popa – kao što su Beyoncé, Katy Perry, Jay-Z, Rihanna, Green Day, Justin Bieber, Shakira, Kanye West, Tokio Hotel, Red Hot Chili Peppers i Kings of Leon – pa sve do kultnih svetskih zvezda kao što su U2, Coldplay, Madonna, Prince, Lady GaGa, Bon Jovi i mnogi, mnogi drugi. Vesti i najave za MTV EMA pronaći ćete na stranicama EMA na Facebooku, a možete nas pratit i na @ EMA Twitter. MTV EMA press materijale pronaći ćete na press.mtvema.com. {/xtypo_rounded1}