Home

VESTI

Gotovo rasprodate karte za Rammstein

No Comments Latest

Koncert Rammstein-a će imati veliku posećenostKoncert nemačke grupe Rammstein, zakazan za 20. mart u Beogradskoj areni, gotovo je rasprodat.

"Karata još ima samo za poslednji, najviši nivo, a štampano je ukupno 16.000 ulaznica", rečeno je agenciji Beta u upravi Arene.

Rammstein je jedan od najpopularnijih nemačkih bendova u svetu, a trenutno je na turneji povodom novog, šestog albuma "Liebe Ist Fuer Alle Da", koji je objavljen na jesen prošle godine.

 

Grupa kombinuje indastrijal metal, vokal, sintisajzere i ritam mašine, i priređuje veoma atraktivne koncerte, s upotrebom pirotehnike.

Rammstein je osnovan 1994. godine u Berlinu, a ime je dobio po gradiću Ramštajn-Mizenbah, iznad kojeg se 1988. godine dogodila teška nesreća na aeromitingu. Nakon uspeha albuma " Sehnsucht " iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi "Du hast" i "Engel", nemački rokeri osvojili su i američko tržište, uprkos tome što pevaju na nemačkom.

Naročitu popularnost u SAD stekli su sa albumom "Mutter" (2001) i singlom "Feuer Frei". Usledio je album "Reise, Reise" (2004) sa novi svetskim hitom "Amerika", a posle albuma "Rosenrot" iz 2005, članovi su odlučili da bend napravi pauzu, koja je trajala do 2009. godine.

 

Rammstein će napuniti Arenu

Rammstein će napuniti Arenu

Rammstein će na koncertu u Beogradu imati predizvođača – takođe indastrijal-metal grupu Combichrist, koja bi na bini trebalo da se pojavi u 20 sati.

Combichrist, koji je osnovao Norvežanin Endi La Pleg, predstavnik je "techno body" podžanra, i poznat je po pesmama "All Pain Is Gone", "Kick Start the Fight" i "Sent To Destroy".

La Pleg, bivši pevač benda Icon of Coil, nastupio je već jednom u Beogradu sa bendom Combichrist – 28. marta 2009. godine u Domu omladine Beograda.

 

Izvor:

MONDO