Home

VESTI

Glasanje za Best Regional Act u toku

No Comments Latest

Glasanje za Best Regional Act u tokuGlasanje gledalaca za regionalne nagrade na 23. dodeli EMA održava se preko interneta i trajaće do nedelje, 11. Oktobra u ponoć.

 

U konkurenciji za Best Regional Act su: beogradski bend Darkwood Dub, bosanska crossover ekipa Dubioza Kolektiv, pop rock grupa Elvis Jackson iz Slovenije, hrvatski elektro pop bend Lollobrigida i ska grupa Superhiks iz Makedonije.

 

Pobednika kategorije Best Regional Act biraju MTV-jevi gledaoci iz regiona ex-YU koji mogu da glasaju na internet stranici www.mtvema.com

 

Glasanje traje do nedelje, 11. oktobra, 2009. godine u ponoć. Glasovi će biti prebrojani i pobednik kategorije Best Regional Act, zajedno sa ostalim pobednicima lokalnih MTV kanala u Evropi, biće objavljeni u ponedeljak, 12. oktobra. Zatim će pet najboljih iz te kategorije ući u borbu za Best European Act, a o pobedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučiće glasovi gledalaca.

 

Glasanje za Best Regional Act u toku

 
I da podsetimo, MTV je objavio nominacije za ovogodišnju EMA dodelu. Kings of Leon i Lady GaGa vode sa po pet nominacija. Kings of Leon nominovani su u kategorijama Najbolja pesma za "Use Somebody", Najbolji živi nastup, Najbolja grupa, Najbolji rock izvođač i World Stage, dok je Lady GaGa nominovana u kategorijama za Najbolju pesmu za "Pokerface", Najbolji živi nastup, Najbolji novi izvođač, Najbolja izvođačica i World Stage.

Kalifornijski rokeri i pobornici punk scene, Green Day su nominovani u kategorijama Najbolji živi nastup, Najbolja grupa i Najbolji rock izvođač, a pevačica i tekstopisac, Leona Lewis je nominovana i u kategoriji Najbolja izvođačica.

Nemački glam rokeri Tokio Hotel su takođe nominovani za Najbolju grupu na ovogodišnjoj EMA`09 dodeli.

Dodela nagrada MTV Europe Music Awards uživo će se prenositi iz O2 World Arene iz Berlina u  četvrtak, 5. novembra u  21 sat.

Za više informacija o dodeli MTV Europe Music Awards 2009 – kao i za glasanje – idite na:

www.mtvema.com i www.mtv.rs