Home

VESTI

Foo Fighters i Shakira na dodeli EMA

No Comments Latest

Foo Fighters i Shakira na dodeli EMAFoo Fighters, Shakira, Asia Argento, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis, Miranda Cosgrove i Monica BelucciGreen Day, Leoni Lewis i sastavu Tokio Hotel pridružiće se već najavljenim izvođačima, grupi , kao i domaćinu digitalne emisije ‘2009 EMA: All Access’ Peteu Wentzu i voditeljki dodele MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada Katy Perry.

 

Događaj će biti emitovan za više od 502 milliona MTV domaćinstava u Evropi i širom sveta.

Lista prezentera uključuje i italijansku glumicu i rediteljku Asiu Argento, američke idole Backstreet Boys, zvezdu filmova Da Vinčijev kod i Léon Jeana Renoa, glumicu i glavnu pevačicu grupe The New Romantiques Juliette Lewis, tinejdžersku glumicu, pevačicu i zvezdu Nickelodeonove hit serije iCarly Mirandu Cosgrove, i italijansku ikonu i seks simbol, glumicu Monicu Belucci.

Američki rokeri, grupa Foo Fighters, koju je osnovao bivši bubnjar Nirvane Dave Grohl, spremaju se da objave svoj sedmi studijski album ‘Greatest Hits’. Čuveni po svom energičnom, ali i melodičnom rocku, Foo Fighters su se prvi put pojavili na muzičkoj sceni sa istoimenim albumom ‘Foo Fighters’.

Foo Fighters i Shakira na dodeli EMA
Album je dostigao meteorski uspeh sa pesmama In Your Honor, Silence i Patience & Grace, a usledile su mnogobrojne nagrade, kao i nominacija na dodeli EMA 2009 u kategoriji ‘Najbolji Rock’. Originalne gitarske rifove i teži zvuk bend će pokazati i na ovogodišnjoj dodeli EMA u Berlinu.

Sirena Shakira, poznata ne samo po svom impresivnom vokalnom rasponu, već i po svojim fluidnim i seksipilnim plesnim sposobnostima, prvi put je privukla svetsku pažnju u prvoj MTV-jevoj emisiji MTV Unplugged na španskom jeziku 1999. godine. Usledio je međunarodni uspeh sa albumom ‘Laundry Service’, kao i sa albumima na španskom i engleskom jeziku “Fijacion Oral Vol. 1” i “Oral Fixation Vol.2” sa kojih potiče svetski hit “Hips Don’t Lie”.  Shakirina aktuelna pesma “She Wolf” već je lansirana u svet kao najava za njen treći istoimeni studijski album.

Po broju nominacija na dodeli EMA 2009 vode Lady GaGa i Kings of Leon, sa po 5 nominacija. U stopu ih prati Beyonce, koja je nominovana u 4 kategorije.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada biće emitovana uživo iz dvorane 02 World iz Berlina u četvrtak, 5. novembra u 21 sat po centralnoevropskom vremenu,

Za više informacija o dodeli MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada 2009 – i za glasanje – posetite:

www.mtvema.com I www.mtv.rs