Home

VESTI

Festival Novo Doba 2011

No Comments Latest

Festival Novo Doba 2011

Festivalski program počeo je 8. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju serijalom Medijske arheologije koji je posvećen omladinskoj kulturi u bivšoj SFRJ.

 

Među atrakcijama festivala “Novo doba” je i strip radionica sa gostima festivala koja će biti održana od 9. do 11. juna na Brodu 20/44, a planirano je stvaranje kolektivnog stripa prema tekstovima u izboru Wostoka.

 

Radionicu će u Galeriji FLU održati i strip kolektiv Komikaze, koji će 10. juna gostovati i u zgradi “Inex filma”, nedavno oživljenoj aktivnostima pripadnika nezavisne scene. Završnica beogradskog dela programa biće i u znaku koncerata Weird Cop i Saturnus 49.

 

Festival se 12. juna seli u Pančevo, gde će u Galeriji Elektrika biti održan Grrr! Program – Vuk Marković i izdavačka kuća Komiko, koja predstavlja svoja nova izdanja stripova, među kojima su "Radosav" Borisa Stanića, "Život i smrt Mačka Frica" Roberta Crumba, "More zove" Drewa Weinga.

 

U pančevačkom Domu omladine biće otvorena izložba Studiostripa “Nove stare gole žene”, a Ceger će štampati na tekstilu crnom bojom. Za završnicu je najavljen koncert dua Hexenbrutal iz Prekomurja u Sloveniji i Umrijeti za strojem, a kao predgrupa će nastupiti Ilan Manouać i Stefan Malešević.

 

 

 Festival Novo Doba

Festival Novo Doba

 

NOVO DOBA je internacionalni, međunarodni, nadnacionalni, svetski, kosmički festival, samit, susret, događaj autora, aktivista, grupa, izdavača, urednika, teoretičara, kritičara, ljubitelja, fanova i fanatika autorskog, nezavisnog, nesvrstanog, alternativnog, umetničkog, nekomercijalnog, andergraund stripa, grafičkih novela, crtanih romana, ilustracije, teorije stripa, grafike, strip plakata, filmova rađenim po stripovima i obrnuto, videa, animiranog filma, eksperimentalne muzike, koji će se održavati svake godine u Beogradu, ali i svakog meseca u drugim, ostalim, svim većim i manjim strip centrima, gradovima, selima i varošicama u Srbiji, ali i regionu, Balkanu, Evropi, celom svetu, Kosmosu. Festival će biti susret najznačajnijih novih i starih aktera autorskog stripa iz Finske, Hrvatske, Francuske, Makedonije, Švedske, Norveške, Nemačke, Slovenije, SAD-a, Austrije, Srbije

Program festivala možete pogledati ovde.

 

 

 

 

Izvor:

Designed.rs