Home

VESTI

Festival Love and Peace u Kosovskoj Mitrovici

No Comments Latest

Prvi festival Love And Peace (Ljubav i mir) održaće se u Kosovskoj Mitrovici 24. novembra, istovremeno na dve pozornice u srpskom i albanskom delu grada.

"Plava" bina u severnom, srpskom delu grada biće postavljena na fudbalskom igralištu "Balon". Na njoj će nastupiti Darkwood Dub, kao i DJ-evi Erik Entrena (Španija), Džin Karadjanis (Grčka), i domaći Ogi Gee Cash, Bubanj, Sound, Wood, Batric, Adrenolinoman, Dejan i
Ćela.

Na "narandžastoj" bini na južnoj, albanskoj strani nastupiće isti DJ-evi, zajedno sa Blue Bridge bendom, sastavljenim od članova tima OEBS-a, Lokalni DJ-evi Vegim, Nana Killa, Toton, MiM i Mum će takodje imati svoje setove.

"Pored muzičkog programa veliki značaj ovog dogadjaja biće i konferencija na kojoj će prisustvovati nevladine organizacije sa Kosova, Srbije, regiona i Evrope, a tema će biti jačanje saradnje i izgradnja zajedničke budućnosti mladih u ovom razdvojenom gradu", saopštili su organizatori.

Festival organizuje medjunarodna mreža organizacija "Balkan Rock Council", uz podršku "European cultural foundation", danskog "Neighborhood" programa, Programa za razvoj Ujedinjenih nacija i OEBS-a.

(MONDO)