Home

VESTI

FC Apatride Utd na Akademiji

No Comments Latest

FC Apatride Utd na Akademiji

Beogradski roots reggae sastav FC APATRIDE UTD održaće koncert na Akademiji (velika sala) u sredu 13. januara i time proslaviti izlazak svog novog albuma "Firing the truth", kao i docek Nove 2010. godine po Julijanskom kalendaru!

"Firing the truth" je naš treći album, izašao je na iTunes 18. decembra, a uskoro će biti objavljen na CD-u i vinylu za dve nezavisne izdavačke kuće. U pitanju su Wagon Music Works iz Connecticuta [USA] Urban Sedated Records iz Londona – najavljuje Dragan Stanic "Gaggie", basista FC Apatride Utd i član Wadade, poznatog prestoničkog reggae sound systema – Za pesmu Nah With'em sa ovog albuma uradili smo i spot, koji ce ovih dana biti prikazan i na domacim televizijama. Na MTV Adria se već uveliko vrti , dok je premijeru doziveo na dve američke televizije, jednoj u Australiji, i na YouTubeu.

Prema Gagijevim recima, merch na predstojecem koncertu nije planiran, ali je sasvim moguce da ce predstavnici Urban Sedated Records, koji ovom prilikom dolaze iz Londona, doneti CD-ove za prodaju.

 

FC Apatride Utd na Akademiji

Fc Apatride Utd, cetvoroclani sastav poznat po svom tvrdom, gitarskom roots reggae izrazu, formiran je u novembru 2001.godine.

Pocetkom 2003. godine  Fc Apatride Utd objavljuje svoj demo materijal, koji socijalno-politicki angazovanim tekstovima privlaci domacu reggae publiku, a apatridi snimaju i svoj prvi spot za pjesmu "Patriotizam".

Debi album "On The Frontline Menu", objavljen je 2006. godine za internacionalnu reggae etiketu, francusku izdavacku kucu Makasound. "On The Frontline Menu" rezultira pozitivnim reakcijama fanova i dobrim tirazom, sto beogradskom sastavu omogucava nastavak saradnje sa pomenutim francuskim labelom.

Drugi album "Them", objavljen za Makasound 2007, belezi jos dinamicniju organsku svirku Fc Apatride Utd, prozetu vec prepoznatljivom, intenzivnom lirikom. "Them", kao i njegov prethodnik, nailazi na sjajne ocene slusalaca.

Uz tri dugosvirajuca albuma, na listi izdanja Fc Apatride Utd nalaze se i 12" vinyli "Rural" ['08] i "War Party" ['09], oba objavljena za UK etiketu Urban Sedated Records, a u skorijoj najavi je i 12" singl Hayat.

Postavu benda cine: Abdelraheem Kheirawi – vokal, Vladan Jonovic "Vlaychello" – gitara, Senad Isic "Mr.Sekey" – bubnjevi i Dragan Stanic "Gaggie" – bas gitara.

Za muziku pre i posle koncerta na Akademiji bice zaduzen DJ Urosh. Pocetak veceri zakazan je za 22h, a cena ulaznice bice 350 dinara.

web:
www.myspace.com/fcapatrideutd