Home

VESTI

Fanovi pokrenuli “jubilarni” Nirvana website

No Comments Latest

Fanovi pokrenuli "jubilarni" Nirvana website

20-godišnjicu Nirvana albuma "Nevermind" fanovi obeležavaju na posebnom sajtu.

Kao što smo vam preneli ranije, ovog meseca se navršava dvadeset godina od izlaska "Nevermind", legendarnog studijskog albuma grupe Nirvana.

Tim povodom organizuju se brojna događanja.

Otvorena je posebna izložba u Londonu, objavljen je tribute album, 19. septembra izlazi posebno reizdanje originalnog albuma, Facebook je zabranio postavljanje fotografije sa omota albuma, basista Krist Novoselic organizuje tribute koncert, u Torontu će pesmu "Smells Like Teen Spirit" kanadski bendovi odsvirati 144 puta za redom, a u sklopu proslave fanovi su pokrenuli i poseban sajt – Nevermind20.com .

Na sajtu se okupljaju poklonici Kurta Cobaina i Nirvane i dele svoja razmišljanja i sećanja o prvom slušanju albuma "Nevermind".

Svako može da "okači" i svoje fotografije raznih memorabilija vezanih uz bend – fotografije, plakate, ulaznice za koncerte, spotove…

 

 

 Fanovi pokrenuli "jubilarni" Nirvana website

Fanovi pokrenuli "jubilarni" Nirvana website

 

 

Sajt donosi i šta su o Nirvani i albumu "Nevermind" rekli brojni poznati muzičari – Alex Turner (Arctic Monkeys), Chris Cornell (Soundgarden), Eddie Vedder (Pearl Jam), Flea (RHCP) i mnogi drugi…

 

 

 

Izvor:

Mtv