Home

VESTI

Faithless: Srpski fanovi su čudesni!

No Comments Latest

Faithless 24. aprila u BeograduSjajni britanski bend „Faithless24. aprila nastupiće u beogradskom „Belekspo centru” i uz koncert u Skoplju (23. aprila) započeće evropsku turneju. U ekskluzivnom intervjuu za „BlicSister Blis, klavijaturistkinja grupe „Faithless”, kaže da Maksi, Rolo i ona ne mogu da dočekaju nastup u Beogradu, ističe neverovatnu energiju srpske publike i najavljuje veliki šou, kao što smo i navikli od sastava „Faithless”.

 

Treći put nastupate u Beogradu, šta vam je ostalo u sećanju sa prethodnih koncerata?
– Obožavamo nastupe u Srbiji, publika je čudesna! Prvi put kada smo dolazili 2004. bili smo impresionirani neverovatnom energijom srpske publike. Za razliku od većine drugih bendova koji, ne znam zašto, retko sviraju u istočnoj Evropi, mi volimo koncerte u ovom delu Evrope jer publika je fantastična. Svim našim srpskim fanovima želim da poručim: „Ne možemo da dočekamo koncert u Beogradu. Donesite sa sobom pozitivnu energiju i… napravite buku!”
 

Ovoga puta nastupate u manjem prostoru, za samo 2.500 ljudi…
– Ništa se neće promeniti, spremamo veliki šou, a na sceni će biti bend s osmoro ljudi. Želeli smo da za početak turneje održimo koncerte u mnogo intimnijoj atmosferi, da se povežemo sa ljudima i ponovo uđemo u staru formu. Mislim da bi bilo veoma arogantno sa naše strane da smo odmah ušetali u arene i počeli sa velikim koncertima.

Napravili ste četvorogodišnju pauzu, šta se u međuvremenu dešavalo? Pričalo se čak i da se bend raspao.
– Trebao nam je odmor. Život je da se živi. Ako vam se sve svodi na snimanje albuma, odlazak na turneje i život u hotelima, to nema bilo kakvog smisla. Treba vam pauza da sredite svoj život, da se zaljubite… Verovatno i sami znate koliko je teško održati vezu na daljinu.
 

Možete li nam reći nešto o novom albumu koji će biti objavljen u maju?
– Album se zove „The Dance”, a meni je mnogo draži produženi naziv „The Dance Never Ends”, jer na pravi način oslikava stil ploče – vraćamo se klupskim korenima, album je veoma elektronski. To je plesni, a istovremeno i veoma direktan album i mislim da su Maksijevi tekstovi zaista fantastični.

 

 

Faithless

"Jedva čekamo nastup u Beogradu"

 

 

Često ističete koliko vam je važno da kroz svoju muziku prenesete i određenu poruku…
– Ne ignorišemo probleme, na televiziji se vrte iste stvari – rat, ljudi koji ginu od podmetnutih bombi, ekonomska kriza… moramo da kažemo nešto. Maksi nije samo pisac tekstova, on je pesnik koji ima taj dar da ružno i brutalno pretvori u pesme koje su angažovane, ali istovremeno i zabavne. Mi smo protiv rata i ne bojimo se to da kažemo. Naše pesme imaju i političku poruku, Maksi na fenomenalan način ističe probleme, ali bez propovedanja. Mi vam nikada nećemo reći „uradite to i to”, na vama je da odlučite da li se slažete sa našim stavovima i da li ćete nešto da preduzmete.

Elektronska scena je u prethodnih 15 godina prošla kroz mnogo promena, ali „Faithless” su jedan od retkih bendova koji je uspeo da zadrži svoju originalnost.
– Strastveni smo u onom što radimo, iako smo međusobno veoma različiti. Na primer, Maksi voli hip-hop i rege, a ja sam pretežno okrenuta hausu i dens muzici. Međutim, ono što je najvažnije, nas troje smo veliki prijatelji i uvek uspevamo da napravimo pravu kombinaciju različitih muzičkih stilova. Takođe, mi iskreno verujemo da nije bitno da li ste crni ili beli, katolici, muslimani ili budisti, bogati ili siromašni… svi imamo pravo da budemo slobodni i da izrazimo svoja osećanja. Možda to zvuči kao ofucana parola, ali to je istina. To je „Faithless”.

 

 

Ulaznice 2.990 dinara
Budući da je menadžment benda insistirao na smanjenom kapacitetu, u prodaju je pušteno samo 2.500 ulaznica, koje se po ceni od 2.990 dinara mogu kupiti u „Bilet servisu”, „Eventimu” i „Kard servisu”. Ako želite da uživo čujete „Faithless”, bolje je da požurite jer, po rečima organizatora – karte se prodaju ko alva.

 

 

Izvor:
Blic Online