Home

VESTI

EXIT ponovo među najboljim evropskim festivalima!

No Comments Latest

Exit

 Sa ponosom vas obaveštavamo da je "EXIT festival" glasovima evropske festivalske publike izabran kao jedan od najboljih muzičkih festivala Evrope u sklopu najprestižnijeg evropskog priznanja u oblasti festivalske industrije, "European Festival Awards" http://eu.festivalawards.com/.

 

U glasanju je učestvovalo više od milion posetilaca festivala iz 49 evropske zemlje što je rekord svih dosadašnjih glasanja tog tipa. Kategorija Best Major Festival, u okviru koje je EXIT nominovan, obuhvata najveće evropske festivale kao što su Roskilde, Tomorrowland, Sziget i drugi. Ime konačnog pobednika biće poznato 9. januara 2013. godine na svečanom događaju proglašenja u Groningenu.

 

Podsećamo javnost da je Exit nagradu publike za najbolji evropski festival već osvojio 2007. godine, kao i da najznajčajniji svetski mediji CNN, BBC, Guardian, Times i drugi, redovno proglašavaju EXIT jednim od najboljih svetskih muzičkih festivala. Takođe, treba spomenuti da je britanski Economist, najuticajniji svetski ekonomski magazin, doprinos Exita i Novaka Đokovića imidžu Srbije svrstao u kategoriju – neprocenjivo.

 

 

 Exit Festival

Exit Festival

 

 

Velika nam je čast da istaknemo da je još jedan projekat iz produkcije Exita – Warriors Dance Festival Serbia, takođe izabran u kategoriji Best New Festival. Od 250 evropskih festivala i 33 države koje učestvuju u ovom takmičenju, Srbija je jedina zemlja iz regiona odakle su dva festivala u trci za ovu prestižnu nagradu, što je pokazatelj inovativnosti i velikog napretka srpske festivalske industrije i tima koji stoji iza EXIT festivala.