Home

VESTI

Exit i evropska perspektiva Srbije

No Comments Latest

Dan pre početka ovogodišnjeg Exita, u sredu, 9. jula, biće održan razgovor u novosadskoj Sinagogi sa temom "Srbija izmeÄ‘u velike porodice i velikog brata".

U saopštenju organizatora Exita se navodi da je povod za razgovor utisak da "Srbiji nedostaje savremenosti u politici, kao i u estetici".

O evropskim perspektivama Srbije razgovaraće politikolog, predsednik odbora sofijskog Centra za liberalne studije i Älan Evropskog saveta za spoljne poslove Ivan Krastev, i Ivan Vejvoda, izvršni direktor Balkanskog fonda za demokratiju.

Moderator će biti Goran Svilanović, predsedavajući Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope i  ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore u periodu od 2000. do 2004. godine.

Nakon razgovora biće prireÄ‘en koncert na kom će pijanistkinja Branka Parlić izvesti dela evropskih kompozitora nove muzike: Erica Satieja, Arvoa Pärta, Johna Cagea…

DogaÄ‘aj su pomogle ambasade kraljevine Norveške i republike Francuske, a zajedno Ä‡e ga organizovati festival Exit i ambasada republike Francuske u čast francuskog predsedavanja Evropskom unijom u narednih šest meseci.

 

 

 

Izvor:

Popboks.com