Home

VESTI

Etno fusion fest

No Comments Latest

 Na festivalu će se pojaviti 10 bendova iz sedam zemalja uključujući srpske, indijske, mađarske, grčke i izraelske umetnike…

Prvi beogradski „Etno fusion fest”, koji počinje sutra nastupom Orkestra čalgi iz Makedonije, pored promovisanja moderne muzičke kreativnosti inspirisane tradicionalnom muzikom, pokušaće da predstavi i muziku manjina iz našeg regiona.

– Ovo je prvi korak u okupljanju i upoznavanju kako muzičkih grupa tako i pojedinaca koji ne spadaju u meinstrim komercijalni etno, već ih spaja strast za slobodnu imporvizaciju, autentične instrumente i hrabre „izlete” u fuzije s drugim muzičkim tradicijama – kaže Stefan Stablić, direktor festivala .

Na festivalu će se pojaviti 10 bendova iz sedam zemalja uključujući srpske, indijske, mađarske, grčke i izraelske umetnike.

Između ostalih, na festivalu koji odslikava kako umetnici s različitih podneblja mogu savršeno zajedno da funkcionišu, nastupaće sastav „Udrub” koji predstavlja specifičan spoj jevrejske i ciganske kulture.

Takođe, beogradska publika će imati priliku da čuje „Shira u’tfila” beogradsko-izraelski sastav i bečku grupu „Tschuchenkapelle” koji tradicionalne pesme s Balkana kombinuje s elementima ciganskog džeza.

Cena karte za pojedinačni koncert je 400 dininara, dok komplet ulaznica košta 1.000 dinara.