Home

VESTI

Elektro remiks pesme „Ko to tamo peva”

No Comments Latest

Mladi novosadski producent i di džej Emergy (Željko Galetić), napravio je nesvakidašnji remiks slavne naslovne pesme jednog od naših najpopularnijih filmova svih vremena. Numera pod nazivom „Whos singin over there" može se poslušati na sajtu "youtube" (http://www.youtube.com/watch?v=AcC-JueUqlM ),  a svi oni koji po nazivu ne prepoznaju pesmu, shvatiće o čemu je reč čim pogledaju spot na čijem početku se pojavljuje dobro poznati duo sa harmonikom iz kultnog filma Slobodana Šijana „Ko to tamo peva".

DJ Emergy kaže da je inspiraciju za ovaj remiks dobio zahvaljujući dugogodišnjoj ljubavi prema domaćoj kinematografiji, a na taj korak odlučio se i zbog činjenice da niko u Srbiji nije uradio takvo nešto.

– Hteo sam da se poznatom temom predstavim domaćoj publici – kaže Emergy, koji je do sada izdao nekoliko numera za svetske izdavačke kuće.

 

Di džejingom se bavi relativno odskora, ali produkcijom već nekoliko godina. Ovaj mladi izvoÄ‘ač u svom kućnom studiju kreirao je i nekoliko autorskih numera, a uskoro će izdati i singl za izdavačku kuću „Neurotic groove".

Najnoviji remiks napravio je za novosadsku grupu „Movin House", koji se našao na kompilaciji najboljih singlova izdavačke kuće "Neurotic Groove".

– Kada pravim muziku, osnovni pravac koji me zanima je elektro-haus. Ipak, kada nastupam, onda uglavnom radim elektro i mejnstrim haus. Na žurkama posmatram publiku i trudim se da napravim pravu dozu mešavine andergraunda i komercijale, koja ipak najbolje prolazi – kaže Emergy.

Inače, 22-godišnji Emergy osim za elektronsku, ima interesovanja i za instrumentalnu muziku. Svirao je trubu i klavir, a studira web dizajn. Ipak, želja mu je da izgradi muzičku karijeru kao poznato ime na našim prostorima ali i u svetu.