Home

VESTI

Egzit: nismo pregovarali sa Bjork

No Comments Latest

Iako, po pisanju nekih medija, islandska pevačica Bjork neće nastupiti na ovogodišnjem Egzit festivalu u Novom Sadu nakon što je na koncertu u Tokiju podržala nezavisnost Kosova, iz Egzita demantuju da su ikada bili u bilo kakvim pregovorima sa Bjork.


 

Početkom februara u pojedinim medijima pojavila se informacija da će na ovogodišnjem Egzit festivalu nastupiti islandska pevačica Bjork koja se nalazi na svetskoj turneji na kojoj promoviše svoj šesti album “Volta” objavljen prošle godine.

Međutim 19. februara na koncertu u Tokiju, tokom izvođenja numere “Declare Independance”, pesme posvećene Farskim ostrvima i Grenlandu, Bjork je dala svoju podršku nezavisnom Kosovu, što je bila vest koja je obišla svet.

Nakon što su brojni mediji u Srbiji zaključili da je zbog toga nastup Bjork na Egzitu otkazan, Rajko Božić, jedan od ključnih ljudi u Egzit timu kaže da sa Bjork nije ni bilo nikakvih pregovora i da su celu priču izmislili mediji.

„Mi nikada nismo ni rekli da će Bjork nastupiti na predstojećem Egzit festivalu, tako da ne možemo ni da otkažemo njen nastup. Jedini pouzdani podaci o tome ko će nastupiti na Egzitu moguće je pročitati na našem sajtu www.exitfest.org . Konačni program festivala rezultat je dugog i komplikovanog procesa tokom koga razmatramo stotine imena. Na kraju je, ipak, jedino važno ko će na festival nastupiti“, dodao je Božić.

Glavni i odgovorni urednik dnevnih novina “24 sata” Marko Stjepanović, kaže da ništa nije izmišljeno već da su te novine do informacije došle preko verodostojnih izvora.

Predstavnici Egzit festivala , koji se održava od 10 do 13 jula, za sada je zvanično su objavili imena samo troje izvođača, to su Pol Veler i grupe “Sex Pistols” i “Nightwish”.

 

 

 

 

Za B92.net – Tatomir Toroman

Izvor www.b92.net