Home

VESTI

Edit 2010

No Comments Latest

Edit 2010 Kako iskoristiti znanje programa za dizajn sajta?
Kako upoznati studente iz drugih zemalja ili stupiti u kontakt sa velikim firmama?
Kako učestvovati u edukaciji mladih ljudi?
Ovo je tvoja prilika!

Budi jedan od studenata kome će Edit 2010 omogućiti da ostvari svoje želje.

 

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

       

AIESEC ove godine u svoju paletu raznolikih projekata uvrštava po prvi put projekat edukacionog karaktera pod imenom Edit. Projekat podrazumeva organizovanje kursa u odabranim srednjim školama u Beogradu, na temu “Kako napraviti internet sajt?“. Predavači će biti praktikanti iz zemlje i inostranstva, studenti fakulteta iz oblasti informacionih tehnologija.  

 

Edit 2010

Edit 2010 

Cilj projekta je da srednjoškolcima pruži znanja iz oblasti koja nije toliko zastupljena u našem društvu, a koja se u razvijenijim zemljama smatra osnovnim obrazovanjem. Srednjoškolci će već prvog dana, uz pomoć predavača, u grupama praviti internet sajt za određenu firmu iz Srbije. Grupe čiji internet sajtovi budu ocenjeni kao najuspešniji dobiće nagrade od naših sponzora. Na ovaj način učenici koji su budući studenti i zaposleni razvijaju veštine koje će ih pozicionirati drugačije u odnosu na svoje vršnjake.
     

Pored stranih predavača mogućnost učestvovanja u projektu imaju i svi studenti fakulteta iz oblasti informacionih tehnologija kao i studenti sa završenim kursom za web dizajn. Učesnici će imati prilike da  se  kroz rad u dinamičnom okruženju oprobaju u ulozi predavača i učestvuju u edukaciji mladih ljudi. Prolazeći kroz ovo neverovatno praktično iskustvo studenti će uspostaviti saradnju sa malim i srednjim preduzećima, ostvariti nove kontakte i proširiti svoja znanja.

   

Više informacija kao i prijavu za učešće na projektu možete naći na sajtu  www.ef.aiesec.org.rs
Rok za apliciranje je 20.03.2010 godine.