Home

VESTI

Dubioza Kolektiv potpisuje album u Beogradu!

No Comments Latest

Dubioza Kolektiv potpisuje album u Beogradu!Članovi sastava Dubioza Kolektiv gostovaće u Beogradu 20. aprila kada će promovisati novi album pod nazivom “Apsurdistan”.

 

Bend će se družiti sa obožavaocima i potpisivati novi album u Beogradu u okviru Record store day-a, 20. aprila u 14h u prodavnici Multi Dallas Music Shop u Sremskoj 2.

 

Bend u Beogradu promoviše novi, šesti po redu, studijski album koji je objavljen u ponedeljak 15. aprila, na zvaničnoj web stranici benda www.dubioza.org kao besplatan download.

Album "Apsurdistan" u prodaji je i kao CD koje pored deset novih pesama, sadržati i tri remiksa, dostupna samo na CD izdanju. Senor Koolarrow, poznatiji kao Bill Gould, basista grupe Faith No More, uradio je remiks za pesmu “99%”, na kojoj gostuju članovi grupe La Plebe iz San Franciska. Izdavač CD izdanja za Srbiju je Multimedia music.

 

 

 Dubioza Kolektiv potpisuje album u Beogradu!

Dubioza Kolektiv potpisuje album u Beogradu!

 

Na albumu “Apsurdistan” nalazi se deset pesama koje su snimane od septembra 2012. do februara 2013. godine u “Skirlibaba studiju” u Rajlovcu pored Sarajeva.  “Reč apsurdistan asocira na neku državu ili društvo koje je potpuno zatvoreno i odbacuje svaku moguću promenu ili napredak. Mislimo da se ime “Apsurdistan” može danas primeniti skoro na svaku državu na planeti.”, navode članovi popularnog BiH sastava. Ujedno i dodaju: "Apsurdistan je jako sličan materijalu od koje je satkana ljudska glupost, širi se neverovatnom brzinom i guta sve što mu se nađe na putu”.

Članovi sastava Dubioza Kolektiv ostali su dosledni sebi, pa potpisuju produkciju i ovog albuma. Na novom albumu gostuju La Plebe iz San Franciska, alfa i omega vokalnog sastava Melodije borbe i pretvorbe – Predrag Lucić i Boris Dežulović, Mile Kekin iz grupe Hladno pivo. Dr. Pop i Radule iz novosadskog sastava Atheist Rap gostuju na cover verziji pesme “Ja sjećam se”, kultne pulske grupe KUD Idijoti. AudioInFunktion, DJ i producent iz Sarajeva remiksirao je prvi single sa albuma "Kažu", a slovenački dvojac RootsInSession je obradio pesmu "Tranzicija".

 

 

Dubioza Kolektiv potpisuje album u Beogradu!
Subota, 20. april u 14h, Multi Dallas Music Shop, Sremska 2