Home

VESTI

Druženje sa članovima benda Jinx

No Comments Latest

Druženje sa članovima benda Jinx

Članovi sastava JINX će u sredu 26. januara u 13h potpisivati svoj novi CD "Diksilend" u Dallas Music Shopu, Sremska 2 (bivši "Mamut").

Pod imenom High jinx grupu su 1993. godine osnovali: Yaya (vokal), Coco Mosquito (gitara), Mr. Goody (klavijature), Goony i Kiky the Kid.

 

Prvi koncert su održali 1994. godine u klubu Saloon. Vrlo brzo ime su skratili samo na Jinx. Debi album "Sextaszy" sadrži pesme otpevane na engleskom a autor materijala je Coco Mosquito.

Ritam sekciju su promenili 1996. godine kad su im se priključili Berko (bubnjevi) i Samir (bas). CD "Second hand" u produkciji Denykena je doneo pesme na hrvatskom jeziku. U Bukureštu su 1998. godine dobili prestižnu nagradu Radio France International kao najbolji novi izvođač sa prostora istočne Evrope.

 

 

 Druženje sa članovima benda Jinx
Druženje sa članovima benda Jinx

 

"Pompei – ljetna ploča katastrofe" snimili su sa novim članovima Igor Pavlica (truba) i Jakša Kriletić (saksofon). CD "Avantura počinje" uz nove pesme Coco Mosquita u produkciji braće Muratović je ponudio hit "Tamo gdje je sve po mom" i "Je suis mon ami" (tekst i vokal Igor Pavlica). Sa radom su prestali 2002. godine. Ponovo su se okupili 2006. godine. Samir je zbog drugih obaveza ubrzo napustio sastav, a zamenio ga je Adam (bas), tako da su nastupali u postavi Yaya, Coco Mosquito, Mr. Goody, Berko, Adam i Igor Pavlica.

Povratnički album "Na zapadu" je producirao Coco Mosquito i ujedno je autor novih pesama. CD "Live" su snimili na koncertima po Hrvatskoj. Sa novog diska "Diksilend" objavljenog krajem 2010. godine izdvojile su se pesme "Na zub su me uzeli, mama" i "Da smo se voljeli manje". Nove pesme njihov gitarista i autor Coco Mosquito je opisao kao "glazbu za vrijeme prohibicije i depresije". Na ovom disku su gostovali Srđan Saher (ex Haustor), gitarista Vlatko Čavar Brada (Psihomodo pop), Neven Mijač (usna harmonika), Dubravko Ivaniš (Pips, Chips & Videoclips) i drugi.

JINX će nastupiti u beogradskom Domu omladine na Dan zaljubljenih 14. februara.