Home

VESTI

Drugi album sastava Euforia uskoro u prodaji!

No Comments Latest

Euforia je predvodnik nove generacije mladih srpskih gitarskih bendova koji su se na muzičkoj sceni pojavili u drugoj polovini dvehiljaditih godina.

Grupa je formirana u oktobru 1999. godine dok su njeni osnivači Uroš Milkić i Dušan Lovre, sredinom su devedesetih svirali u raznim beogradskim pank rok bendovima. Euforija je u početku svirala po žurkama, u podrumima, srednjim školama i malim beogradskim klubovima. Krajem 2004. grupa je napravilia prvi demo snimak koji je poslat nekim beogradskim izdavačkim kućama. Juna 2005. grupa potpisuje ugovor sa kućom Automatik records a istoimeni debitantski album objavljen je 7. oktobra. Nedugo zatim bendu se priključio i popularni beogradski bubnjar Vojin Kličković. Jedan od bitnih saradnika benda je i popularni grafički dizajner Lazar Bodroža koji je aktivno učestvovao u izradi omota albuma, plakata i video spotova.

Grupa se opredelila da fokus svog rada stavi na koncerte i do danas ih je imala preko 100 širom Srbije. Gostovali su na festivalu Egzit 2005. i 2006, MTV Live X-plosion festivalu 2005. a juna 2007. nastupali su i na Rokaj festu u Zagrebu.

Snimili su četiri video spota za singlove: „Blokovi“, „Plastika“, „Ako, Ako“ i „Bakut“a. Vlada Divljan je lično dozvolio bendu da obradi pesmu „Plastika“ koju je napravio početkom osamdesetih, dok je svirao u Idolima. Kasnije je u medijima izjavio kako mu je ta verzija omiljena  u konkurenciji svih dosadašnjih cover-a. Spot za pesmu „Bakuta“ snimljen je za potrebe promocije filma „Mi nismo anÄ‘eli 3“ .

Beogradski „Radio B92“ proglasio je pesmu "Blokovi" najboljim singlom 2005., a „TV Metropolis“ proglasila ja grupu za "najveće otkriće" 2005. godine.