Home

VESTI

Dokumentarac benda Pearl Jam prati knjiga i soundtrack

No Comments Latest

Dokumentarac benda Pearl Jam prati knjiga i soundtrack

Bend Pearl Jam, najavili su premijeru dokumetranog filma na jesen. Reč je o projektu „Pearl Jam Twenty“, za koji režiju potpisuje Cameron Crowe. Kao što i sam naziv govori film će pratiti razvoj benda tokom ovih 20 godina. Stvoren je od oko 1200 sati ranije neobjavljivanog materijala, koji sadrži mnoge intervjue i live nastupe. „Pearl Jam Twenty“ predstavlja portet benda, kako smatra Cameron Crowe, nagrađivani režiser i muzički novinar.

 

U vezi filma, basista benda Jeff Ament izjavio je za magazin Rolling Stone: „Ceo ovaj film je u stvari Cameronovo ljubavno pismo posvećeno nama – ali ono pokazuje i delove koji su bili bolni i teški. Pokazuje kroz šta smo sve prošli i neke veoma teške trenutke. Zbog toga mi je bilo teško da ga gledam.“

Columbia records će za ovaj dokumentarac objaviti soundtrack. Režiser pravi spisak pesama koje će činiti soundtrack, pa samim tim stvara svojevrstan album koji će biti pratilac filma.

Da projekat bude potpun, dokumentarac o bendu prati i izdavanje knjige pod nazivom „Pearl Jam Twentybook“. Kniga je estetski zapanjujuća hronika prošlosti benda kroz dve decenije. Sastavio ju je i napisao muzički novinar Jonathan Cohen u saradnji sa Markom Wilkersonom. Predgovor, kao pečat svemu ovome, napisao je čovek koji stoji iza svega, režiser Cameron Crowe. Knjiga izlazi pod okriljem izdavačke kuće Simon & Schuster.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=XTb9GNIxpMk|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Pearl Jam –  Just Breath

 

 

Bend Pearl Jam, nastao je 90-tih godina prošlog veka. Tokom dvadesetogodišnje karijere prodali su više od 60 miliona ploča, što ih čini jednim od najuspešnijih rok bendova ikada. Iza sebe imaju devet studijskih albuma, od kojih je poslednji „Backspacer“ iz 2009. godine.

Premijera dokumentarca najavljena je za septembar ove godine.

 

 

Pearl Jam

Pearl Jam

Izvor:

happynovisad.com