Home

VESTI

Dodeljenje MTV EMA nagrade

No Comments Latest

Dodeljenje MTV EMA nagrade2015 MTV EMA DODELA OSVETLILA JE NEDELJU VEČE U MILANU SPEKTAKULARNIM NASTUPIMA NAJBOLJIH MUZIČKIH IZVOĐAČA!
  
Justin Bieber je bio pobednik večeri osvojivši pet MTV EMA nagrada, Andrea Bocelli i Tori Kelly oduševili su publiku izvanrednim duetom, a Pharrell Williams je zatvorio MTV EMA veče sa moćnom porukom i pozivom za slobodu!
  

Bilo je to nezaboravno 2015 MTV EMA veče koje su obeležili moćni nastupi najvećih svetskih muzičkih zvezda, a koje je direktno prenošeno širom sveta iz dvorane Mediolanum Forum u Milanu. Dodela evropskih MTV nagrada zabeležila je više od 603 miliona glasova fanova iz celog sveta, a među dobitnicima nagrada našli su se Justin Bieber, Ed Sheeran, Nicki Minaj, One Direction, Rihanna, Macklemore & Ryan Lewis, Taylor Swift, Shawn Mendes i mnogi drugi.

Najznačajniji događji:

Justin Bieber je pokazao sav svoj talenat u neverovatnom nastupu na kojem je izveo hit „What Do You Mean?“, a veče je završio kao najveći dobitnik osvojivši čak pet MTV EMA nagrada i to u kategorijama: Najbolji muški izvođač, Najbolji izgled, Worldwide Act: Severna Amerika, Najbolja saradnja (za pesmu „Where Are You Now?“ iza koje stoje i Skrillex i Diplo), a njegovi obožavaoci pokazali su se kao najstrastveniji fanovi u svetu pop muzike, pomažući mu da osvoji nagradu u kategoriji „Najvatreniji fanovi“ u uzavrelom takmičenju na društvenim mrežama, koje su momci iz benda One Direction završili na drugom mestu.

Novak Djokovic bio je jedan od prezentera na dodeli nagrada. Novak se crvenim tepihom proseta sa suprugom Jelenom a ksnije u okviru dodele dodelio nagradu za najboljeg hip hop izvodjaca.

Macklemore & Ryan Lewis su otvorili dodelu nagrada sa visoko-zapaljivim nastupom njihove nagrađivane pesme „Downtown“, koji je uključivao i mopede, pokretne trake i Erica Nallyja koji je leteo iznad scene. Kasnije tokom večeri osvojili su nagradu za najbolji spot, upravo za pesmu „Downtown“.

Pharrell Williams je zatvorio veče sa moćnom izvedbom svog hita „Freedom“. Nakon toga, šou se preselio na Trg Duomo u centru Milana, gde je na hiljade fanova držalo masivnu zastavu slobode (Freedom flag), dimenzija 23×16 metara. Okupljajući zastave svih zemalja sveta na jednom mestu, ova zastava slobode predstavlja rađanje utopijske zemlje koja ne poznaje za granice, čime je simbolično otpočela MTV Freedom kampanja, koja za cilj ima ukazivanje na problem aktuelne izbegličke krize i osnaživanje aktivizma i prikupljanja donacija za rešavanje ovog problema. Više informacija o ovoj kampanji možete pronaći na freedom.mtvema.com (#EMAfreedom).

Domaćin 2015 MTV EMAdodele Ed Sheeran imao je pune ruke posla tokom cele večeri. Ne samo da je bio na čelu ceremonije, koju je vodio uz pomoć Ruby Rose, već je zapalio scenu energičnim nastupom sa Rudimentalom, u izvedbi njihovog hita „Lay It On Me“, a kući je otišao i sa dve nagrade u kategorijama „Najbolji nastup uživo“ i „Najbolji World Stage nastup“.

U nezaboravnom odavanju počasti Italiji, ovogodišnjoj zemlji-domaćinu, legendarni italijanski tenor Andrea Bocelli oduzeo je dah publici novom verzijom svog hita „Time To Say Goodbye“, a potom mu se pridružila moćna Tori Kelly u jedinstvenoj izvedi hita „Just Give Me a Reason“, pesme koju u originalu pevaju Pink i Nate Ruess.

Prošlogodišnja voditeljka MTV EMA dodele Nicki Minaj osvojila je nagradu za najboljeg hip hop izvođača, najbolji pop izvođači su članovi benda One Direction, Rihanna je pokupila nagradu za najboljeg ženskog izvođača, Taylor Swift je trijumfovala u kategoriji „Najbolja pesma“ zahvaljujući hitu „Bad Blood“ sa Kendrickom Lamarom, dok je u kategoriji „Najbolji alternativni izvođač“ nagradu odnela Lana Del Rey.

Jason Derulo je zavladao arenom izvodeđi svoj megahit „Want To Want Me“, dok su on i njegove trupe plesača prostrujali binom i dvoranom na SwegWays vozilima.

Ellie Goulding je osvojila publiku izvođenjem hita „Love Me Like You Do“, a na binu je izašla iz džinosvke konstrukcije sačinjene od bleštavih staklenih kristala.

MTV Push izvođali Jess Glynne i James Bay su ostavili trag na MTV EMA bini sa impresivnim nastupima. Za to vreme, twenty one pilots i DJ zvezdeMartin Garrix i Afrojack zabavljali su desetine hiljada fanova na Trgu Duomo u centru Milana, na spekatakularnim MTV EMA koncertima na otvorenom.

Rok heroji Duran Duran su nagrađeni prvom nagradom MTV Video Vizionari, koja se dodeljuje pionirima u istoriji muzičkih spotova.

Još jedne lepe vesti sačuvane su za sam kraj spektakularnog šoua – sledeća dodela MTV EMA nagrada,2016 MTV EMA, biće održana u holandskom gradu Roterdamu! Vidimo se tamo!

 

 

 Dodeljenje MTV EMA nagrade

Dodeljenje MTV EMA nagrade

 

 

Celokupna lista 2015 MTV EMA dobitnika

NAJBOLJA PESMA
Taylor Swift featuring Kendrick Lamar    Bad Blood

NAJBOLJI POP IZVOĐAČ
One Direction                

NAJBOLJI ŽENSKI IZVOĐAČ
Rihanna                    

NAJBOLJI MUŠKI IZVOĐAČ            
Justin Bieber                            

NAJBOLJI IZVOĐAČ UŽIVO
Ed Sheeran

NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ                
Shawn Mendes                                

NAJBOLJI SPOT
Macklemore & Ryan Lewis            Downtown

NAJBOLJI ROK IZVOĐAČ                    
Coldplay                                    

NAJBOLJI ALTERNATIVNI IZVOĐAČ        
Lana Del Rey                    

NAJBOLJI HIP HOP IZVOĐAČ            
Nicki Minaj                                    

NAJBOLJI IZVOĐAČ ELEKTRONSKE MUZIKE                
Martin Garrix                

NAJBOLJI PUSH IZVOĐAČ            
Shawn Mendes                                

NAJBOLJA SARADNJA
Justin Bieber, Skrillex, Diplo        Where Are You Now?

NAJVATRENIJI FANOVI
Justin Bieber                            

NAJBOLJI IZGLED
Justin Bieber                            

NAJBOLJI WORLD STAGE NASTUP
Ed Sheeran                V Festival, Hylands Park, UK 2014

MTV VIDEO VIZIONARI
Duran Duran

WORLDWIDE ACT: SEVERNA AMERIKA
Canada – Justin Bieber

WORLDWIDE ACT: JUŽNA AMERIKA
Brazil – Anitta

WORLDWIDE ACT: EVROPA
Italija – Marco Mengoni

WORLDWIDE ACT: AFRIKA / INDIJA
Afrika – Diamond Platnumz

WORLDWIDE ACT: AZIJA
Kina – Jane Zhang

WORLDWIDE ACT: AUSTRALIJA / NOVI ZELAND
Australija – 5 Seconds of Summer

Ukoliko ste prepustili prenos dodele MTV EMAnagrada u nedelju, 25. oktobra na MTV kanalu, ne propustite neku od repriza na MTV:

R: utorak 27.10. u 21:00
R: sreda 28.10. u 15:30
R: sreda 28.10. u 23:00
R: četvrtak 29.10. u 08:10
R: četvrtak 29.10. u 21:00
R: petak 30.10. 31.10. u 13:50
R: petak30.10. u u 19:30
R: subota 31.10. u 12:30
R: subota 31.10. u 19:50
R: nedelja 1.11. u 13:10
R: nedelja 1.11. u 23:20