Home

VESTI

Dodeljene Web Fest .ME nagrade

No Comments Latest

WebFest.Me takmičenje - Još 5 dana za prijavu sajtovaWeb Fest .ME 2011, najveći regionalni Internet festival, završen je sinoć dodelom nagrada za najbolje web projekte i svečanom ceremonijom zatvaranja u Centru za kulturu “Božidarac”, pobedom sajta njuz.net, kome je pripao Grand Prix prema izboru stručnog žirija.

Posle dva meseca takmičenja oko 1200 sajtova iz celog regiona za zvanje najboljih u 21 kategoriji, večeras su pred velikim brojem zvanica otvorene pobedničke koverte i saopštena imena pobednika.

 

Tokom svečane večeri zatvaranja dodeljene su pobedničke Web Fest statuete, čime su svi profesionalci koji godinama sjajnim radom u internet industriji pozitivno utiču na kulturološke, edukativne, poslovne aspekte života i rada u regionu i zvanično dobili priznanje za rad.

Kako je Web Fest regionalni festival, učesnici festivala i dobitnici nagrada dolaze iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, a na bini su im se pridružile brojne poznate ličnosti iz sveta zabave, sporta, biznisa i politike, koje su dodelile nagrade.

 

 

Dodeljene Web Fest .ME nagrade

Dodeljene Web Fest .ME nagrade

 

Web Fest je najveći festival ovog tipa u regionu, čiji je cilj popularizacija interneta i isticanje najuspešnijih radova i pojedinaca. Prvi put je organizovan 2007. godine, uz veliki uspeh. Ovogodišnji Web Fest .ME je pored takmičanja, sadržao i konferenciju koja je bila jedna od najuspešnijih u regionu, a na kojoj smo imali priliku da čujemo Meta Mulenvega, osnivača Word Press-a, kao i Tonija Konrada, investitora iz Silicijumske doline i osnivača portala about.me, čime je nastavljena misija popularizacije Interneta kod najvećeg kruga korisnika.

POBEDNICI 2011
Grand Prix žirija – njuz.net
Grand Prix publike – dodirnime.com
Dobitnici nagrada prema glasovima žirija
Blog – netokracija.com
E-komerc – pcpractic.rs
E-uprava – novisad.rs
Edukativni – besplatansport.com
Eksperimentalni – dovezi.me
Facebook strana/aplikacija – Top eleven
Forum – bug.hr/forum
Informativni – happynovisad.com
Institucionalni – nparkovi.me
Kultura/umetnost – happynovisad.com
Magazini – danubeogradu.rs
Mobilna Aplikacija – [email protected]
Mobilne platforme – codeanywhere.net
Multimedijalni – gibonni.hr
Personalni – minjina-kuhinjica.com
Poslovni – pcpractic.rs
Sport – besplatansport.com
Vizuelni dizajn – lalinakapljica.com
Web fresh – naslovi.net/kliping
Zabavni – njuz.net

Posebne nagrade festivala
Specijalna Web Fest nagrada – zorandjindjic.org
Nagrada za Internet marketing – Bruketa&Žinić – QR marka
Nagrada za društveni aktivizam putem Interneta – mojedojkesuok.com