Home

VESTI

Dodeljene Brit muzi ke nagrade

No Comments Latest

Članovi sastava “Arctic Monkeys”, “Foo Fighters” i “Take That” veliki su pobednici ovogodišnje dodele britanskih muzičkih nagrada Brit.

 

Na dodeli britanskih muzičkih nagrada Brit u sredu u Londonu, sastav "Arctic Monkeys” osvojio je nagrade za najbolju britansku grupu i album, dok su povratnici, pop sastav "Take That”, dobili nagradu za najbolji singl i za najbolji živi nastup.

Članovi sastava “Foo Fighters” osvojili su Brit nagradu za najbolju internacionalnu grupu i album “Echoes, Silence, Patience & Grace”.

Priznanja za najbolje britanske solo umetnike poneli su Kejt Neš i Mark Ronson, koji je prvi producent koji je osovojio ovu nagradu.

Mika, koji je otvorio svečanost dodele nagrada Brit svojim hitovima “Love Today” i “Grace Kelly”, dobio je nagradu kao najbolja britanska nada, dok je Adel (Adele), čiji je debi album "19" osvojio top liste, dobila nagradu Izbor kritičara koju joj je uručio Vil Jang..

Hip-hop zvezda iz SAD Kanje Vest (Kanye West) izabran je za najboljeg međunarodnog pevača, dok je Australijanka Kajli Minog (Kylie Minogue), koja je na ceremoniji dodele nagrada izvela svoju numeru “Wow”, izabrana za najbolju međunarodnu pevačicu.

Zvezda večeri, čiji domaćini su bili Šeron i Ozi Ozborn, bio je i Pol Makartni, koji je izveo numere “Live and Let Die”, “Hey Jude”, “Lady Madonna”… Između ostalog, rekao je da zaista misli da je “britanska muzika najbolja”.

Makartniju je na dodeli Brit nagrada uručeno specijalno priznanje za izuzetan doprinos muzici.

 

 

 

 

IZVOR B92.NET www.b92.net