Home

VESTI

Dodeljene 53. Grammy nagrade (FOTO)

No Comments Latest

Dodeljene 53. Grammy nagradeKantri grupa "prešišala" je Eminema, Džastina Bibera, Lady Gagu i ostale koji su se nadali nagradama.

Bend Lady Antebellum nagrađen je u kategorijama najbolji snimak i pesma godine za "Need you now", najbolju kantri pesmu i izvođenje, kao i istoimeni album.

 

Lady Antebellum Rokeri Arcade Fire osvojili su priznanje za album godine, za svoj "The Suburbs". Da li su zaslužili, imaćemo prilike da ocenimo na ovogodišnjem EXIT festivalu, pošto je ovaj bend jedno od prvih potvrđenih imena za Main binu.

Eminem je bio nominovan u čak deset kategorija, ali je "gramofon" osvojio samo za najbolji rep album i solo izvođača.

Tinejdžersku Internet senzaciju Džastina Bibera neočekivano je potukla džez basistkinja Esperanca Spalding. Ona je pobedila Bibera, Florence&The Machine, Mumford&Sons i repera Drejka u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Lady Gaga osvojila je nagrade za najbolji ženski pop nastup ("Bad romance") i pop album ("Fame monster"). Najbolji muški pop nastup osvojio je Bruno Mars ("Just the way you are"), dok je najbolja pop pesma koju izvodi duo ili grupa "Hey, soul sister" sastava Train.

Rijana je osvojila Gremi za najbolji dens snimak ("Only girl in the world"), a grupa La Roux nagrađena je kao najbolji elektronski sastav.

U rokenrol kategoriji, Gremi za album godine osvojila je britanska grupa Muse ("The resistance"), za pesmu godine Nil Jang ("Angry world"), a najbolji metal nastup Iron Maiden.

 

 
Silo Grin i Gvinet Paltrou
Silo Grin i Gvinet Paltrou
 

 
Nastup Džanel Monro

Nastup Džanel Monro
 

 

Eva Longorija, Will I Am, Pi Didi i Kim Kardašijan

Eva Longorija, Will I Am, Pi Didi i Kim Kardašijan
 

 
Lady Gaga

Lady Gaga
 
 
 
Izvor:
Mondo
Getty images