Home

VESTI

Dodela muzickih nagrada Gremi

No Comments Latest

U Los Anđelesu će 10. februara biti dodeljene nagrade Gremi, a među favoritima su Ejmi Vajnhaus, Kanje Vest i "Foo Fighters" koji su dobili najviše nominacija. Ceremonija dodele nagrada Gremi biće jedan od retkih glamuroznih događaja ovoga tipa u SAD od kako je počeo štrajk američkog Udruženja pisaca i scenarista.

Kanje Vest nominovan je za 8 nagrada, uključujući i za album godine, dok je Ejmi Vajnhaus dobila 6 nominacija.

Po 5 nominacija dobili su rok bend "Foo Fighters", reper Džej Zi, producent Timbaland, ar en bi pevači Ti Pejn i Džastin Timberlejk.

Za prestižnu nagradu "Album godine" takmiče se Bijonse sa "Irreplaceable", bend "Foo Fighters" i njihovo izdanje "The Pretender", pop zvezda Rijana sa albumom "Umbrella", Džastin Timberlejk sa "What Goes Around Comes Around" i album "Rehab" problematične pevačice Ejmi Vajnhaus.

Ejmi Vajnhaus ove godine neće se pojaviti uživo na ceremoniji dodele, ali će njen nastup biti prenošen putem satelita iz studija u Londonu.

Na dodeli nagrada Gremi 10. februara nastupiće između ostalih i Kanje Vest, Tina Tarner, Bijonse, Andrea Bočeli, Fergi, Džoš Groban i Ališa Kiz.

Nagrade će dobitnicima uručivati Prins, Neli Furtado, Tom Henks i mnogi drugi.

Nagrada Gremi za životno delo uručena je ove godine Bertu Bakaraku na ceremoniji održanoj u subotu.

 

 

 

 

Vest objavio B92.NET