Home

VESTI

DJ omaž žrtvama u Duisburgu

No Comments Latest

DJ omaž žrtvama u Duisburgu

Trojica svetskih DJ zvezda Paul Oakenfold, Armin van Buuren i Paul van Dyk snimili su pesmu “Remember Love” kao omaž poginulima na Paradi ljubavi u julu u nemačkom gradu Duizburgu.

Oakenfold, Van Buuren i Van Dyk objaviće tu pesmu 11. septembra kao grupa DJs United, a sav prihod namenjen je povredjenima i porodicama 21 poginulog učesnika tehno festivala u Duizburgu.

 

Engleski DJ Oakenfold je izjavio da je želeo da napravi hit po uzoru na Band Aid ili kampanju za pomoć Haitiju posle katastrofalnog zemljotresa.

Napisao je pesmu i kontaktirao ostalu dvojicu DJ-eva, a prema njegovim rečima, to je prvi put da je neko na dens sceni udružio snage radi takve vrste pomoći.

 

 

DJ omaž žrtvama u Duisburgu

DJ omaž žrtvama u Duisburgu

 

Nemački DJ Van Dyk rekao je da mu je bila čast što je učestvovao u tom humanitarnom projektu i pozvao sve da im kupovinom singla pomognu da pomognu žrtvama.

Holandski DJ Van Buuren rekao je da su se prvi put jedan Englez, Nemac i Holandjanin udružili u studioju da bi stvorili pesmu koju će, kako se nada, svi zavoleti i ceniti.

Tragedija na Paradi ljubavi u Duizburgu dogodila se 24. jula, kada je došlo do stampeda i panike nakon što je policija zatvorila ulazni tunel, a onima koji su pokušali da udju poručila preko razglasa da se vrate zbog prebukiranosti prostora.

U stampedu je povredjeno više od 500 ljudi, pokrenuta je istraga, a organizatori Parade ljubavi saopštili su da više neće održavati taj festival, koji je pokrenut 1989. godine, nakon pada Berlinskog zida.

 

 

 

Izvor:

SEEcult