Home

VESTI

“Dis-patch” i “Webfest” u Rex-u

No Comments Latest

“Dis-patch” i “Webfest” u Rex-u

U okviru programa “Dis-patch” festivala i u saradnji sa “Webfest-om” 8. novembra biće predstavljen odnos muzike i interneta.

Internet i nove tehnologije su imale preloman uticaj na skorije velike promene u svetu muzike i muzičkoj industriji. Zahvaljujući globalnoj mreži, muzika se može naći na svakom mestu u svako vreme, a naziru se i mnogo veće promene, kako u okviru poslovnog aspekta muzičke industrije, tako i na strani slušalaca koji počinju da percepiraju muziku na novi način.

Program nazvan “Dot FM” će se fokusirati na lokalne, domaće inicijative i projekte koji istražuju odnos muzike i interneta. Istovremeno, biće predstavljeno nekoliko različitih aspekata: formiranje muzičkog portala kakav je B92 FM, onlajn podršku u domenu muzičkog izdavaštva i društvenih mreža kojom se bavi festival Exit, i na kraju, pregled alternativnih pristupa i licenca u našoj sredini kroz aktivnosti “Slobodne Kulture” i drugih.

 

“Dis-patch” i “Webfest” u Rex-u

U programu učestvuju Vladan Joler (Exit Festival), Nemanja Pantelić (B92 FM) i Vladimir Jerić (Slobodna Kultura).

Pored domaćih gostiju, u panel diskusiji koja će uslediti nakon njihovih kratkih predstavljanja, učestvovaće i predstavnici velikih svetskih portala i drustvenih mreža "Last FM" (Rupert Cogan) i "Resident Advisor" (Todd Burns). Oni će razmeniti iskustva sa domaćim inicijativama, uz moderaciju Srđana Ercega, predstavnika “Webfesta”.

Nakon održavanja koncerta legendarnog finskog benda “PanSonic” (na fotografiji), od 20.00 u Rexu, “Webfest” i “Dis-patch” zajednički predstavljaju zvaničnu završnu zabavu “Dis-patch” festivala u klubu “Batler” (Francuska 12), iste večeri 8. novembra u 22.00, uz učesće “Last FM” DJ tima, “Billy Jean Collection” i “Every Kid on Speed”.

“Webfest” je prvi regionalni događaj posvećen internet kreativnosti koji promoviše upotrebu internet tehnologija i predstavlja najbolje web projekte. Festival se održava u periodu od 1. oktobra do 26. novembra.

 

 

 

 

Izvor:

B92.net Kultura